Skip to content

Hoe Dwmapi.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

3 de juli de 2021
dwmapi dll error 5c796f3d46e0fb0001a98382

Dwmapi.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het dwmapi DLL-bestand. Het bestand dwmapi.dll is gekoppeld aan Microsoft’s Desktop Window Manager. In sommige gevallen kunnen dwmapi.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Er zijn verschillende manieren waarop dwmapi.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u dwmapi.dll-fouten kunt zien: Dwmapi.dll niet gevonden
Deze toepassing kan niet worden gestart omdat dwmapi.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
Kan niet vinden [PATH]dwmapi.dll
Het bestand dwmapi.dll ontbreekt.
Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: dwmapi.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Dwmapi.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de dwmapi.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Het dwmapi.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Dwmapi.dll Fouten Te Repareren

Download dwmapi.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dwmapi.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de dwmapi.dll-fout.

 1. Herstel dwmapi.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” dwmapi.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk dwmapi.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u dwmapi.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van dwmapi.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige dwmapi.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de dwmapi.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand dwmapi.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 4. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand dwmapi.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de dwmapi.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Installeer het programma dat het bestand dwmapi.dll gebruikt opnieuw. Als de dwmapi.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw installeren van het programma ertoe moeten leiden dat het opnieuw wordt gekoppeld aan het dwmapi.dll-bestand.

 7. Kopieer het bestand dwmapi.dll uit een back-upmap. Windows moet een reservekopie van dwmapi.dll hebben in ten minste één map, of twee als u een 64-bits versie van Windows gebruikt: %windir%WinSxSamd64…dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar % windir%System32.

  %windir%WinSxSx86…dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar %windir%SysWOW64.

  Een supereenvoudige manier om een ​​ander exemplaar van dwmapi.dll te vinden, is door op uw hele computer naar het bestand te zoeken. Je zou die locaties hierboven moeten vinden; kopieer het bestand gewoon uit de map die u hierboven ziet en plak het in de andere map hierboven die overeenkomt met de eerste map.

 8. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met dwmapi.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand dwmapi.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand dwmapi.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 9. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als dwmapi.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het individuele dwmapi.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om dwmapi.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van de registers kan mogelijk helpen door ongeldige dwmapi.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de dwmapi.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de dwmapi.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.