Skip to content

Hoe een glazen schermbeschermer van een telefoon te verwijderen en te vervangen

1 de augustus de 2021
PrimaryImage 5b5a295b46e0fb005061ebf1 5c5cc5fb46e0fb0001dccfc5

Telefoonschermbeschermers gaan maar zo lang mee voordat ze moeten worden vervangen. Als de jouwe bekrast of gebarsten is, is het misschien tijd om een ​​nieuwe te kopen. Veel gebruikers zijn op hun hoede om de oude schermbeschermer zelf te verwijderen, maar het proces is eenvoudig. Zo verwijder je de glazen screenprotector van je telefoon of tablet snel en eenvoudig.

Deze instructies zijn van toepassing op de meeste schermbeschermers op elk type smartphone of tablet, inclusief iPhones en Android-apparaten.

Hoe de schermbeschermer te verwijderen

Er zijn twee methoden om de glazen schermbeschermer van uw telefoon te verwijderen.

Optie 1: de hands-on aanpak

 1. Voordat je begint, gebruik je een föhn op een zeer lage stand op je scherm gedurende ongeveer 15 seconden om de lijm op de schermbeschermer los te maken. Overdrijf het niet; wees voorzichtig en gebruik een lage kookstand.

 2. Probeer de schermbeschermer voorzichtig vanuit elke hoek op te tillen met uw vingernagel. Een hoek moet los genoeg zijn om je iets te geven om mee te werken.

 3. Zodra een hoek los zit, trek je voorzichtig vanuit de hoek omhoog.

 4. Begin de beschermer langs de zijkanten van de beschermer omhoog te trekken. Dit houdt het stabiel en helpt voorkomen dat het uit elkaar valt voordat je het volledig kunt verwijderen. Ga langzaam terwijl je dit doet om de schermbeschermer in één stuk te houden.

Optie 2: tandenstoker en een creditcard

Als je vingernagels het niet doen, probeer dan een tandenstoker te gebruiken.

 1. Gebruik een tandenstoker om de schermbeschermer voorzichtig op een van de hoeken los te wrikken. Als een hoek niet loskomt, probeer dan een andere. Zorg ervoor dat u het scherpe uiteinde van uw tandenstoker omhoog en weg van het scherm wijst in plaats van naar beneden en ernaartoe, zodat u uw scherm niet beschadigt.

 2. Zodra een hoek is losgemaakt, gebruikt u uw vingers om deze voorzichtig omhoog en weg van de telefoon te trekken.

 3. Begin de beschermer langs de zijkanten omhoog te trekken. Ga langzaam, want je wilt het werk niet overhaasten en je schermbeschermer in stukken scheuren.

 4. Schuif een creditcard in de opening om de schermbeschermer voorzichtig van de telefoon te tillen.

Hoe de schermbeschermer op uw telefoon te vervangen?

Nadat u de oude schermbeschermer met succes hebt verwijderd, is het tijd om deze te vervangen. Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn en maak het scherm van uw telefoon voorzichtig schoon met een microvezeldoek of een geschikte schermreiniger. Als je schermbeschermer geen speciale oplossing heeft, gebruik dan de droge montagemethode. Als dit het geval is, gebruikt u de natte montagemethode.

Een schermbeschermer droog monteren

 1. Trek de film van de plakkerige kant van de schermbeschermer.

 2. Breng de screenprotector op één lijn met het scherm van uw telefoon en zorg er extra voor dat deze van alle kanten perfect is uitgelijnd met het apparaat.

 3. Plaats de screenprotector voorzichtig op uw scherm, beginnend aan het ene uiteinde en geleidelijk naar het andere uiteinde. Neem de tijd.

 4. Haal de film van de bovenkant van je screenprotector. Je zou een schoon oppervlak moeten zien. Gebruik een creditcard, microvezeldoek of de installatiekaart die bij uw nieuwe schermbeschermer is geleverd om eventuele luchtbellen weg te werken terwijl u deze aanbrengt; begin in het midden en duw de bubbels met korte, snelle bewegingen naar de randen van je scherm.

Een schermbeschermer nat monteren

Sommige screenprotectors worden geleverd met een speciale oplossing om te gebruiken tijdens het aanbrengen. Gebruik alleen de oplossing die bij uw specifieke merk schermbeschermer is geleverd.

 1. Spuit de speciale oplossing op de voor- en achterkant van de screenprotector; hierdoor blijft het vochtig tijdens het installatieproces. Mogelijk moet u het nog een paar keer spritzen terwijl u de schermbeschermer installeert om te voorkomen dat het te droog wordt.

 2. Plaats de screenprotector voorzichtig op het scherm van uw telefoon, beginnend aan het ene uiteinde en geleidelijk naar het andere uiteinde. Neem de tijd.

 3. Gebruik de wisser die bij uw set is geleverd om de overtollige oplossing onder de schermbeschermer uit te persen. Begin in het midden en duw het voorzichtig naar de randen toe. Houd de beschermer stevig vast, zodat deze niet verschuift.

 4. Laat de screenprotector minimaal een half uur drogen, zodat deze volledig aan het scherm van je telefoon hecht.

 5. Zodra je je gloednieuwe screenprotector van gehard glas hebt geplaatst, ziet je telefoon er zo goed als nieuw uit en kun je hem weer gebruiken.