Skip to content

Hoe Game Pass steeds beter wordt

4 de juli de 2021
xboxgamepass 5bf1def646e0fb00268dcbbc

Belangrijkste leerpunten

  • buitenstaanders komt naar Xbox Game Pass op consoles.
  • Deze zet geeft nog meer gamers de kans om de nieuwe plunderschieter van People Can Fly uit te proberen zonder iets extra’s te hoeven betalen.
  • Hoewel pc-spelers teleurgesteld zijn dat het alleen naar consoles komt, is dit over het algemeen een goede zet voor Xbox Game Pass.

buitenstaanders komen naar Xbox Game Pass is een grote overwinning voor abonnees, waardoor het de gemakkelijkste manier is om in de aankomende plunderschieter van People Can Fly te springen. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat buitenstaanders, een nieuwe looter-shooter van ontwikkelaar People Can Fly, komt bij de lancering op de Game Pass-service. Deze stap brengt een van de eerste grote releases van derden van het jaar naar Game Pass-abonnees.

Microsoft heeft de afgelopen week ook Octopath Traveler, Undertale en andere games aan de service toegevoegd, waardoor Game Pass meer waarde krijgt. Dit helpt niet alleen de impact die Microsoft heeft op de manier waarop gamers geld uitgeven aan nieuwe games te versterken, maar het brengt het spel ook naar veel gebruikers die het misschien niet voor de volle prijs konden kopen toen het werd gelanceerd. “Veel Xbox-gebruikers vertrouwen op hun Game Pass-abonnement om games te spelen”, vertelde Bishal Biswas, de CEO van Word Finder, in een e-mail aan Lifewire. “Een spel zo populair als buitenstaanders zou in alle formaten beschikbaar moeten zijn zodat maximale gebruikers er gemakkelijk toegang toe hebben.”

Vertrouwen opbouwen

Biswas, die in de loop der jaren aan meerdere gameblogs heeft gewerkt en deze heeft gemaakt, zegt dat Game Pass nieuwe manieren heeft geopend voor gebruikers om toegang te krijgen tot de games die voor hen belangrijk zijn. Met buitenstaanders Microsoft voegt zich bij de strijd en voegt niet alleen waarde toe aan het abonnement, maar bouwt ook verder aan het vertrouwen en vertrouwen dat gebruikers in de service als geheel hebben gesteld. “Verbijsterd, de waarde die ik op dit moment krijg van #GamePass is ongelooflijk”, een gebruiker schreef op Twitter naar aanleiding van de aankondiging. “Ik heb nog nooit een abonnementsservice gehad waar ik zo blij mee ben geweest.”

Andere gebruikers deelden hun goedkeuring van de zet, en sommigen zeiden zelfs dat ze het spel anders waarschijnlijk niet zouden hebben geprobeerd. “Dit was een van die games die ik een beetje wilde proberen, maar er nog geen geld aan wilde uitgeven. Game Pass blijft geweldig”, een andere gebruiker met de naam Matt schreef op Twitter. Natuurlijk zijn sommigen teleurgesteld over de nieuwste zet van Xbox om te brengen buitenstaanders naar de Xbox Game Pass, maar dat is niet omdat ze denken dat de zet slecht is. Helaas, buitenstaanders is alleen beschikbaar op de consoleversie van Xbox Game Pass. Dit betekent dat niet iedereen dankzij zijn Game Pass-abonnement kan deelnemen aan het plezier. In plaats daarvan moeten pc-spelers de game bij de lancering nog steeds vooraf bestellen of kopen om te kunnen spelen. Terwijl sommigen zijn teleurgesteld, dit is niet de eerste keer dat de consoleversie van Game Pass een game heeft ontvangen die pc niet heeft. Andere titels zoals The Elder Scrolls Online en, meer recentelijk, Fallout: New Vegas zijn alleen verschenen in de consoleversie, en veel gebruikers hopen dat buitenstaanders zal niet al te lang na de release op 1 april de sprong naar pc maken.

Biswas zegt dat speculatie over de komst van de game op Game Pass ook al maanden onderwerp van discussie is. Dus veel gebruikers, hoewel niet allemaal, verwachtten waarschijnlijk niet in staat te zijn om in het spel te duiken en het bij de lancering te spelen. “Veel Xbox-gebruikers hebben de game gepre-orderd vanwege speculaties dat het niet op Game Pass zou worden uitgebracht. Dit zou de toegang en beschikbaarheid hebben beperkt, omdat niet alle gebruikers het zich kunnen veroorloven om de game te kopen [at launch]’, legt Biswas uit.

Waarde verhogen

buitenstaanders, die eind februari een demo lanceerde, heeft nogal wat liefde vergaard voor zijn unieke benadering van het looter-shooter-genre. Volgens de ontwikkelaars, in plaats van te vertrouwen op het aspect van live services dat games heeft gemaakt zoals De Divisie 2 en Lot 2 zo lang, buitenstaanders’ het hele verhaal is van begin tot eind speelbaar.

Screenshot van Outriders

Dit betekent dat je geen maanden of mogelijk jaren hoeft te wachten om het volledige verhaal te zien spelen. In plaats daarvan kun je gewoon in het spel springen en buit beginnen te verzamelen, vergelijkbaar met populaire spellen zoals de grensgebieden serie. Als je ook bedenkt dat Microsoft zojuist meer dan 20 van de populairste videogames van Bethesda Softworks heeft toegevoegd, zoals Fallout 4, Dishonored en onteerd 2, Eeuwige onheil, Het kwaad van binnen, en meer, de waarde voor Game Pass blijft groeien. Steeds meer gebruikers merken het op.