Skip to content

Hoe gebruik je Apple TV met je Sonos Playbar

14 de juli de 2021

Wat te weten

 • Ga in de Sonos Controller-app naar Instellingen > Selecteer je product > Toestaan, selecteer je Sonos Playbar of Arc en sluit deze vervolgens aan op de tv.
 • Mogelijk moet u de audio-instellingen op de tv handmatig aanpassen om de audio om te leiden via de optische kabel.
 • Je kunt muziek afspelen op je Apple TV en Sonos-systeem via elk iOS-apparaat en audio streamen naar speakers in een andere kamer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Apple TV gebruikt met een Sonos Playbar. De instructies zijn van toepassing op de Apple TV of Apple TV 4K van de vierde generatie en de Sonos Playbar of een Sonos Arc-soundbar.

Je Sonos en Apple TV instellen

Als je je Apple TV wilt gebruiken met je Sonos Playbar of Sonos Arc, moet je de systemen aansluiten via je tv omdat de Apple TV van de vierde generatie en de Apple TV 4K geen optische audio-uitgang hebben. Dit is hoe het werkt.

 1. Sluit de Apple TV met een HDMI-kabel aan op een HDTV. Mogelijk moet u op . tikken Instellingen > Audio en video en controleer of uw Apple TV de juiste audio-uitgang gebruikt.

 2. Download en start de Sonos Controller-app op je iPhone en open Instellingen.

 3. Kraan Selecteer je product.

 4. Kraan Toestaan.

  Sonos-app bedient Sonos-soundbar en Apple TV

 5. Kraan Toegang tot locatie toestaan.

 6. Bevestig toestemming voor locatietoegang door te tikken op Toestaan ​​tijdens gebruik van app of Eenmaal toestaan.

 7. De app zoekt naar producten in de buurt. Wanneer je je Sonos Playbar of Arc ziet, tik je om deze te selecteren en volg je de installatie-instructies.

  Je Sonos instellen met de Sonos Controller-app

 8. Sluit de optische audiokabel van de Sonos Playbar aan op de tv.

Over de Sonos- en Apple TV-installatie

Je moet je televisie gebruiken om de twee systemen in te stellen, want de vierde generatie Apple TV en Apple TV 4K hebben een high-definition HDMI-uitgang en geen optische audio-uitgang. HDMI draagt ​​audio- en visuele signalen van hoge kwaliteit, maar het introduceert een beetje complexiteit bij het verbinden van de twee systemen. Je sluit de Apple TV via HDMI aan op je televisie en voert deze uit naar je Sonos Playbar met behulp van de optische kabel en de optische uitgang op de televisie. De nieuwere Sonos Arc-technologie ondersteunt ook HomeKit- en AirPlay 2-ondersteuning.

Voordat je begint

Om te beginnen heb je het volgende nodig:

 • Apple TV vierde generatie of Apple TV 4K
 • HDMI kabel
 • Wi-Fi-netwerk
 • Televisie
 • Sonos Playbar of Sonos Arc
 • Optische audiokabel meegeleverd met Sonos Playbar of Sonos Arc
 • Sonos Controller-app
 • De Apple TV Remote instellen op uw iPhone, iPad of iPod Touch

Je tv instellen

Mogelijk moet u de audio-instellingen op uw tv handmatig aanpassen om audio via de optische kabel om te leiden. De meeste nieuwere televisies voeren deze taak automatisch voor u uit. Toch moet u mogelijk de handleiding van de fabrikant raadplegen voor configuratie-instructies om audio van de tv via de kabel te verzenden. Dit is meestal genest in de audio-instellingen van de televisie. U hoeft bij uw nieuwe audiosysteem geen twee afstandsbedieningen te gebruiken. Bedien beide apparaten met een Apple TV Remote of een universele afstandsbediening. Met een Apple TV stel je eenvoudig een universele afstandsbediening in.

Nu, wat kunt u doen?

Zodra je Sonos- en Apple TV-systemen samenwerken, kun je elk iOS-apparaat gebruiken om audio via je Sonos-systeem te streamen. Speel muziek, films of andere video-audio van je Apple TV rechtstreeks af via je Sonos-systeem. Of stream audio van een iPhone, iPad, Mac of iPod touch met AirPlay. Het Sonos-systeem speelt ook alle audio af die door uw Apple TV wordt gegenereerd. Dus als je Apple Music op je Apple TV gebruikt, hoor je je muziek via je Sonos-systeem. Met de Apple TV-audioset om af te spelen via een Sonos-systeem dat is aangesloten op je televisie, stream je audio van je tv naar een andere kamer in je huis die is uitgerust met Sonos-speakers. Gebruik AirPlay om audiocontent van je Mac, iPhone of iPad naar je Sonos te streamen.

Als je geen Sonos Playbar of Arc hebt

Als je geen Sonos-soundbarproduct hebt, gebruik dan een Sonos-speaker als poort voor Apple TV-audio. De resultaten zijn mogelijk niet zo goed als het gebruik van een soundbar van een hoger niveau. Dit komt omdat de audio van de televisie naar het Sonos-systeem wordt overgebracht via een standaard 3,5 mm-aansluiting (ervan uitgaande dat uw televisie deze uitgang heeft). Het kan zijn dat audio niet in de juiste volgorde valt bij video wanneer u via Apple TV kijkt. U kunt echter wel naar muziek van Apple TV luisteren met Sonos-speakers in uw huis.

Sonos en slimme luidsprekers

Toen Amazon Alexa-aangedreven apparaten, Google Hey Google smart home-producten en de Apple HomePod werden geïntroduceerd, stond Sonos bekend om zijn uitstekende draadloze luidsprekers en soundbars. Toch hadden de producten geen ondersteuning voor slimme assistenten. In zijn nieuwste luidsprekers, waaronder de Sonos One, biedt Sonos ondersteuning voor Alexa en het Google-systeem, wat de opkomst van Sonos in de smart home-arena markeert. De Sonos Play:5 speaker heeft geen ingebouwde ondersteuning voor spraakassistenten. Als je hem gebruikt in combinatie met een Echo Dot of Nest mini, kun je spraakopdrachten gebruiken om hem te bedienen.