Skip to content

Hoe gebruikte stereo’s online te verkopen

11 de juli de 2021
hi fi sound system with vintage tin toy car 133962674 95948c23302d43bfb7322c7ac8300931

In een tijdperk van muziekstreaming via smartphones, Bluetooth en digitale thuisassistenten in Alexa-stijl, zijn er nog steeds audiofielen die de voorkeur geven aan een stereo-achtige luisterervaring. Maar stereocomponenten veranderen snel en de receiver die je een paar jaar hebt gekocht is waarschijnlijk verouderd, vervangen door een nieuwer model met betere eigenschappen. Als je merkt dat je omringd bent door gebruikte stereocomponenten terwijl je voortdurend een nieuwer, beter systeem bouwt, is het tijd om de oude apparatuur uit te laden en wat geld te verdienen om je verbeterde audio-ervaring te blijven financieren. Hier zijn enkele tips voor het online verkopen van oude stereoapparatuur. Het is een goed idee om foto’s van uw apparatuur bij de hand te hebben. Maak van tevoren foto’s van uw gebruikte stereoapparatuur om potentiële kopers te laten zien hoe uw apparatuur eruitziet en wat ze van uw aanbod kunnen verwachten.

Gebruikte stereo’s verkopen op eBay

eBay is een geweldige plek om stereosystemen en componenten van lagere en middenklasse te verkopen. Nadat u uw apparatuur heeft vermeld, moet u erop voorbereid zijn om snel vragen van geïnteresseerde kopers over het product en de staat ervan te beantwoorden. Zodra de veiling voorbij is en de hoogste bieder het item heeft gewonnen, stuurt u een factuur naar de koper voor het volledige bedrag van de verkoop, inclusief verzend- en administratiekosten. Zodra de betaling is ontvangen, verzendt u het artikel zo snel mogelijk naar de koper.

Zorg ervoor dat u elk apparaat vermeldt in de stereo-installatie die u verkoopt, inclusief details over bedieningspanelen, specifieke soorten luidsprekers en handleidingen.

Gebruikte stereo’s verkopen op Craigslist

Craigslist is een andere geweldige plek om stereo’s en componenten van lagere en gemiddelde kwaliteit te verkopen en is een nog betere optie voor het verkopen van grote of zware items. Aangezien Craigslist een lokale online geclassificeerde service is, zijn verzendkosten geen probleem. Lokaal ophalen is snel en handig, maar pas op voor oplichters en afpersers. Volg de beste praktijken van Craigslist, zoals het gebruik van een door Craigslist verstrekt proxy-e-mailadres, in het openbaar afspreken en nooit alleen een koper ontmoeten.

Screenshot van Craigslist stereo online verkoop

Speciale online sites

Er zijn verschillende online sites die gespecialiseerd zijn in gebruikte of vintage audiocomponenten. Deze sites kunnen ook dienen als goede informatiebron over de waarde van uw gebruikte stereocomponenten, en misschien vindt u zelfs de apparatuur die u zoekt. Sommige sites hebben aanvullende bronnen, zoals gebruikershandleidingen, service, accessoires en prijsrichtlijnen voor vintage stereocomponenten.

Stereokopers

StereoBuyers biedt een fantastisch, handig systeem waarbij gebruikers een offerte kunnen aanvragen, een offerte kunnen afspreken en StereoBuyers de apparatuur vervolgens ophaalt. Bekijk de lijst met merken en componenten die de site koopt (de site koopt geen versterkers, luidsprekers of autoradio’s) en vraag een offerte aan.

Screenshot van StereoBuyers-website voor de verkoop van gebruikte stereoapparatuur

Klassieke audio

Classic Audio verkoopt allerlei vintage audioapparatuur, van tuners tot versterkers en alles daartussenin. Het koopt per geval gebruikte kwaliteitsapparatuur aan. De site heeft een Gezocht: dood of levend gedeelte met een lijst van moeilijk te vinden apparatuur en onderdelen waarnaar het op zoek is, dus bekijk het om te zien of je gewilde componenten hebt. Bekijk voor de lol de galerij met vintage audio-advertenties van Classic Audio en geniet van het verleden.

Screenshot van de website van Classic Audio die gebruikte stereoapparatuur verkoopt

Oak Tree Enterprises

Oak Tree Enterprises handelt in gebruikte, vintage, nieuwe en retro-elektronica, met de nadruk op stereo- en hifi-apparatuur uit de jaren 60-80. Vintage uitrusting is zowel cosmetisch als functioneel gerestaureerd en opgeknapt. De site heeft een consignatie-/handelsruimte waar u uw artikelen kunt verkopen of ruilen; controleer de site om te zien of het momenteel dergelijke uitrusting accepteert, omdat het tijdelijk kan worden afgesloten vanwege een hoog volume.

Screenshot van Oak Tree Enterprises online verkoop van gebruikte stereo

Audioklassiekers

Audio Classics heeft de 2019 Dealer of the Year-prijs gewonnen voor uitmuntendheid in verkoop en service, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom kijkend naar het enorme aanbod aan audiosystemen en componenten. De site biedt een uitwisselingsprogramma voor audio-inruil en koopt ook enkele componenten voor contant geld. Het enige probleem is dat je onderdelen naar de Audio Classics-winkel in New York moet brengen voor beoordeling. (De site zegt wel dat afhalen en bezorgen mogelijk is, met beperkingen.)

Screenshot van Audio Classics online site voor tweedehands stereo verkoop