Skip to content

Hoe herken je het verschil tussen Airpods 1 en 2?

20 de juli de 2021
001 how to tell the difference between airpods 1 and 2 5095753 bc8e384076c54b8da5b7cfae6bea3d8a

De verschillen tussen het eerste en tweede model van Apple’s AirPod-oordopjes zijn klein maar belangrijk. Hier zijn ze en hoe u kunt zien welke versie u heeft.

Wat is het verschil tussen AirPods 1 en 2?

Bij een snelle blik zie je geen visuele verschillen tussen de twee basismodellen van AirPods. Ze zijn even groot en even zwaar. Maar de 2019 AirPods 2 hebben wat bijgewerkte hardware binnenin, waardoor ze de moeite waard zijn om in te ruilen als je het 2016-model al bezit. Hier volgt een kort overzicht van de wijzigingen.

Chips: W1 versus H1

De originele AirPods, samen met enkele Beats-koptelefoons, gebruiken de W1-chip van Apple. Latere versies van deze processor verschijnen in de Apple Watch. De nieuwere H1-processor is de huidige standaard van Apple voor zijn audioapparaten. Samen met de 2019 AirPods vind je deze chipset in Airpods Pro, AirPods Max-koptelefoons en andere Beats-koptelefoons zoals de Powerbeats en Powerbeats Pro. Hier zijn enkele verschillen tussen de W1- en H1-chips:

  • De nieuwere H1 ondersteunt het vocale commando “Hey, Siri” om toegang te krijgen tot de digitale assistent van Apple. In de originele AirPods kon je Siri alleen activeren door op een van de pods te tikken.
  • H1-chips hebben 30% minder latentie via Bluetooth dan W1’s. U merkt dit verschil misschien niet tijdens het luisteren naar muziek, maar u zou dit wel kunnen doen als u AirPods draagt ​​tijdens het spelen van games of het kijken van films.
  • H1-chips, die Bluetooth 5 ondersteunen, zijn ook sneller te verbinden met andere apparaten, zoals een iPhone, dan de W1-chip (die Bluetooth 4.2 ondersteunt).

Levensduur batterij: niet veel verschil

Apple beweert dat beide soorten AirPods tot 24 uur luistertijd ondersteunen tussen de hoofdtelefoon en de extra kosten die je krijgt van de draadloze behuizing (vijf uur per oplaadbeurt). Maar vanwege de energie-efficiëntie die de nieuwe chipset biedt, zegt het dat je met de recentere versie langer kunt praten. Volgens de factsheets van Apple ondersteunen AirPods 1 ongeveer twee uur gesprekstijd, terwijl het bijgewerkte model er drie kan doen. Toch merkt u mogelijk geen significante impact tijdens het dagelijks gebruik van beide versies.

Compatibiliteit: blijf op de hoogte om alle functies te gebruiken

De originele AirPods waren compatibel met telefoons en tablets met iOS 10 en later, Apple Watches met watchOS 3 en hoger, of Macs met ten minste macOS Sierra (10.12). Die basisvereisten zouden ook goed genoeg moeten zijn om de AirPods 2 te gebruiken, maar om toegang te krijgen tot elke functie, heb je minimaal iOS 13 of iPadOS nodig. Omdat AirPods Bluetooth gebruiken om verbinding te maken, kun je ze ook gebruiken met niet-Mac-computers en Android-telefoons. Mogelijk hebt u geen toegang tot alle functies. Niet-Apple-apparaten hebben bijvoorbeeld geen Siri.

Hoe weet u welke AirPods-versie u heeft?

Als je benieuwd bent van welke generatie je AirPods zijn, kun je een paar methoden proberen om het modelnummer te vinden. Eerst moet u echter de modelnummers van beide versies weten. Daar zijn ze:

  • AirPods 1: A1523 of A1722
  • AirPods 2: A2032 of A2031

De snelste (maar moeilijkste) manier om het modelnummer van uw AirPods te vinden, is door op de oordopjes zelf te kijken. Elk oordopje heeft het model- en serienummer in kleine lettertjes onder het oorstukje.

U kunt ook op uw iPhone controleren. Open in iOS 14 en hoger Instellingen en selecteer Bluetooth. Tik vervolgens op de ik pictogram naast uw AirPods en zoek het modelnummer onder Over. Ga in eerdere versies van iOS naar Instellingen > Algemeen > Overen tik vervolgens op de naam van uw AirPods. Het volgende scherm toont het modelnummer.