Skip to content

Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen?

10 de juli de 2021
LedePhoto DrewAngerer GettyImages 5c6f3e3646e0fb000171899c

Wat te weten

 • Zoek naar een toets met een pictogram dat lijkt op een touchpad. Tik erop om de touchpad-functionaliteit in of uit te schakelen.
 • Of selecteer de ramen icoon > Instellingen versnelling > Apparaten > Touchpad. Om de gevoeligheid aan te passen, selecteer Touchpadgevoeligheid.
 • Om te resetten, selecteer ramen icoon > Instellingen uitrusting > Apparaten > Touchpad > Reset touchpad-instellingen en gebaren naar standaardinstellingen > Resetten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een laptop-touchpad in Windows 10 uitschakelt. Aanvullende instructies beschrijven hoe u de gevoeligheid van de touchpad kunt aanpassen en hoe u de touchpad-instellingen kunt resetten.

Waarom het touchpad uitschakelen in Windows 10?

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan een muis te gebruiken omdat deze over het algemeen comfortabeler is. Anderen met pc’s met aanraakscherm geven er misschien de voorkeur aan om op hun laptopscherm te tikken en te vegen als een tablet. Terwijl u aan een document werkt, wilt u misschien het touchpad tijdelijk uitschakelen om te voorkomen dat u per ongeluk op iets tikt of de muisaanwijzer verplaatst terwijl u op het toetsenbord typt. De nabijheid van een touchpad tot het toetsenbord maakt het kwetsbaarder voor dit soort ongelukken. Zorg ervoor dat u een muis hebt aangesloten en klaar voor gebruik voordat u het touchpad uitschakelt. Afhankelijk van het apparaat is er al dan niet een handmatige toets die u kunt indrukken om het weer in te schakelen.

Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen?

Controleer of er een fysieke sleutel op uw laptop zit om de functionaliteit van uw touchpad in/uit te schakelen. De toets heeft mogelijk een pictogram dat lijkt op een touchpad. U zult waarschijnlijk de moeten vasthouden Fn toets terwijl u erop drukt. Als uw apparaat niet over zo’n sleutel beschikt, volgt u deze instructies om het touchpad uit te schakelen via uw Windows-instellingen:

 1. Selecteer de ramen pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm en selecteer vervolgens de uitrusting pictogram om Windows te openen Instellingen. U kunt ook typen instellingen in het Windows-zoekvak en selecteer Instellingen uit de lijst met opties die wordt weergegeven.

 2. Selecteer Apparaten.

  1625877961 469 Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen Apparaten” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-22″ >

 3. Selecteer Touchpad in het linkerdeelvenster en schakel vervolgens over Touchpad naar Uit. Als u het touchpad automatisch wilt uitschakelen wanneer u uw muis aansluit, schakelt u het vinkje uit Touchpad aan laten staan ​​wanneer een muis is aangesloten.

  Touchpad uitschakelen

 4. Als u het gevoeligheidsniveau van het touchpad wilt wijzigen, bladert u omlaag naar Touchpadgevoeligheid. U kunt ook kiezen wat er gebeurt als u op het touchpad tikt en wanneer u Scrollen en zoomen.

  Touchpadgevoeligheid aanpassen

 5. Scroll verder naar beneden om aan te passen Gebaren met drie vingers en Gebaren met vier vingers.

  Scrol verder naar beneden om gebaren met drie vingers en gebaren met vier vingers aan te passen.

 6. Scroll naar de onderkant van het scherm en selecteer Resetten om de standaardinstellingen van het touchpad te herstellen.

  Touchpad-instellingen terugzetten naar standaard