Skip to content

Hoe HP helpt bij het maken van een videogame

15 de juli de 2021
road96 diner 45bb05540dcd45fbad00aedda1a8561e

Belangrijkste leerpunten

  • Het Omen-team van HP werkt samen met ontwikkelaar DigixArt aan een nieuwe game genaamd Weg 96.
  • Weg 96 zal een procedureel gegenereerd avonturenspel zijn.
  • HP Omen werkt samen met DigixArt om een ​​community op te bouwen en de aankomende game bekendheid te geven.

Ondanks de schijn dat HP misschien in de game-ontwikkelingsbusiness stapt, zei het bedrijf dat vooral bekend staat om zijn computers en printers dat het ontwikkelaar DigixArt een handje helpt bij zijn nieuwe game, Ro.a. 96.

DigixArt, de ontwikkelaar van Verloren in harmonie, ging zijn nieuwste titel in première tijdens The Game Awards 2020. Weg 96, dat wordt gecreëerd in samenwerking met HP’s Omen gaming-pc- en laptopbedrijf, lijkt een interessant verhaalavontuur te worden. Maar hoewel het lijkt alsof HP in de game-ontwikkelingsbusiness stapt, zijn de dingen niet helemaal wat ze lijken. “Naast het creëren van geweldige gaming-hardware, zoals onze Omen-productlijn, en het lanceren van nieuwe game-ervaringen met Omen Gaming Hub, hebben we besloten om samen te werken met visionaire game-ontwikkelaars om deel uit te maken van de vooruitgang van het medium.” Judy Johnson, de directeur van gaming en esports bij HP, schreef in een e-mail.

Connecties maken

Politieagent in gesprek met gamepersonage in Road 96

Volgens Johnson zullen Omen en HP niet echt een actieve rol spelen in het ontwikkelingsproces. In plaats daarvan zal het bedrijf samenwerken met DigixArt-ontwikkelaars om de visie te realiseren die medeoprichter van studio Yoan Fanise en het team in gedachten hebben. “We hielden van de visie die DigixArt en Yoan hebben voor Weg 96 en wat het biedt door elke speler de kans te geven om voortdurend vooruitgang te boeken in een steeds evoluerend verhaal waarin elke reis anders zal zijn. Johnson schreef. “We wilden die visie ondersteunen en helpen om het op de markt te brengen voor een zo breed mogelijk publiek en om fans manieren te bieden om nog meer inhoud te krijgen van de wereld die DigixArt aan het creëren is.”

De twee teams hebben een activiteitenkalender samengesteld die zal helpen een gemeenschap rond de game te ontwikkelen in de aanloop naar de lancering in 2021. Deze evenementen, vertelde Johnson ons, omvatten zaken als creatieve competities om een ​​paasei voor de game te maken, evenals als kansen om exclusieve toegang te krijgen tot: Weg 96de bèta. Johnson is van mening dat DigixArt en HP door samen te werken en gebruik te maken van de HP Omen Gaming Hub, die fungeert als ontmoetingsplaats voor gamers, Weg 96 voor nog meer gamers.

Wat is Weg 96, In ieder geval?

Natuurlijk, afgezien van connecties en gesprekken over blootstelling, zijn de meesten van ons waarschijnlijk nieuwsgieriger om te weten wat Weg 96 is en wat je ervan kunt verwachten. “Weg 96 is een uniek avontuur dat procedurele generatie en verhaal combineert op een manier die bijna nooit is gezien. Je begint te spelen als een tiener die wil ontsnappen [their] land, op de rand van beroering, en de grens bereiken die duizenden mijlen verderop ligt.” zei Johnson. “Weg 96 is een uniek avontuur dat procedurele generatie en verhaal combineert.” Ze beschreef hoe spelers andere personages met hun eigen unieke achtergronden zullen tegenkomen naarmate ze steeds dichter bij de grens van het land komen. Het klinkt als een zeer ambitieuze titel van wat Johnson met ons deelde, zelfs bewerend dat de game meerdere beginpunten en bestemmingen zal bieden, waarbij de paden en zelfs de bestemming een van de “honderdduizenden mogelijkheden” zijn. Andere belangrijke functies waarmee DigixArt experimenteert, zijn onder meer een beslissingssysteem voor het publiek, waarmee de kijkers van een streamer de volgende bestemming en evenementen van de reis kunnen kiezen via een stemsysteem.

Er is nog veel dat we niet weten Weg 96, maar zo te horen lijkt het erop dat DigixArt erin geslaagd is een sterke band op te bouwen met HP Omen. Hoewel het hardwarebedrijf zelf niet zo betrokken raakt bij het ontwikkelingsproces, zal DigixArt hopelijk een blootstelling krijgen die het anders misschien niet had gezien dankzij het HP-partnerschap. Op dit moment spelen DigixArt en HP hun kaarten echter dicht bij de borst, en Johnson verzekerde ons dat de twee bedrijven hard werken om plannen glad te strijken om meer informatie te delen naarmate de voortgang naar een release in 2021 doorgaat.