Skip to content

Hoe Lenovo onderweg gamen op consoleniveau levert

15 de juni de 2021
LenovoLegionPhoneDuel2 TitaniumWhite 04 86e35d73cfeb4166bde8d7d9247c2c23

Belangrijkste leerpunten

  • Nieuwe telefoons die bedoeld zijn om te gamen, proberen de console-ervaring na te bootsen met meer responsieve schermen.
  • Lenovo’s nieuwe Legion Phone Duel 2-gamingtelefoon biedt een scherm in combinatie met een 720Hz-aanraakbemonsteringsfrequentie.
  • De nieuwe Asus ROG Phone 5 biedt een touch sampling rate van 300Hz.

De nieuwste gaming-telefoons krijgen responsievere schermen in een poging ze net zo wendbaar te maken als consoles. Lenovo’s nieuwe Legion Phone Duel 2 gaming-telefoon biedt bijvoorbeeld een scherm met een 720Hz touch-sampling rate. Het bedrijf beweert dat de bemonsteringsfrequentie meer dan het dubbele is van het reactievermogen en de nauwkeurigheid van vergelijkbare gaming-telefoons. Nieuwe functies kunnen top-of-the-line telefoons een betere keuze maken voor gamers. “Telefoons zijn over het algemeen niet goed voor de meeste soorten actiegames vanwege de moeilijkheid in gebruikerscontrole en interactie”, zei Hai Ng, CEO van Spawn Point, een esports-adviesbureau, in een e-mailinterview. “Het hebben van een ‘speciaal ontworpen’ gaming-telefoon kan de weegschaal doen doorslaan in het competitieve landschap.”

Gamesnelheid met bijpassende looks

Om de temperatuur onder controle te houden tijdens het spelen van veeleisende titels, wordt de Legion-telefoon gekoeld met een grote, passieve, geïntegreerde dampkamer en een ventilator. De Legion wordt geleverd met een semi-doorschijnende behuizing die de binnenkant onthult, naar keuze in Ultimate Black of Titanium White. Het bevat de nieuwste vlaggenschip Qualcomm Snapdragon 888-chip, die een snelheidsboost biedt ten opzichte van eerdere modellen voor snellere gameplay. Het 6,92-inch AMOLED-scherm heeft een verversingssnelheid van 144 Hz, zodat alles, van games tot video’s, er vloeiender uit moet zien. “De Legion Phone Duel 2 heeft alles wat een goede gaming-telefoon nodig heeft”, zei Edward Eugen, een tech-recensent voor de site 10 Beasts, in een e-mailinterview.

Geëxplodeerde blik op de binnenkant van de Legion-telefoon

Maar het lichaam van de telefoon kan kwetsbaar zijn, merkte Eugen op. Een recente video van het JerryRigEverything YouTube-kanaal laat zien dat de gastheer het met zijn blote handen in drie stukken breekt. “Laten we in gedachten houden dat serieuze gamers geen gaming-telefoon hoeven te kopen,” zei Eugen. “Veel topsmartphones zijn ook uitstekende gaming-telefoons. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21-serie, OnePlus 8T/8 Pro, iPhone 12 Pro Max, onder andere.”

Competitie voor de beste telefoon

De Legion is niet de enige gamergerichte telefoon op de markt. Andere gaming-telefoons versterken het reactievermogen van het scherm om spelers een voorsprong te geven. De nieuwe Asus ROG Phone 5 biedt bijvoorbeeld een touch-sampling rate van 300Hz. Het heeft dezelfde Snapdragon 888-chipset als de Lenovo en tot 16 GB RAM; het heeft ook een schermverversingssnelheid van 144Hz. Matt Weidle, van Buyer’s Guide, kocht onlangs de Xiaomi Poco X3 Pro. “Ik kan zeggen dat mijn game-ervaring nog nooit zo goed is geweest”, zei hij in een e-mailinterview. “Ik kan spelen Mobiele legendes, Call of Duty mobiel, League of Legends Wild Rift, PUBG op hoge resolutie zonder vertraging en zonder veelvuldig opladen. De oplaadtijd is slechts 1 uur en ik kan 4-5 uur spelen zonder downtime.” Als je een telefoon wilt kopen om te gamen, raadt Weidle een krachtige chipset aan, zoals de Snapdragon 888 in de Asus of de Legion, die je games zelfs met een hoge resolutie soepel zal laten verlopen. Een grote batterij is ook cruciaal.

“Mobiele games kunnen de batterij snel leegmaken, vooral als je de graphics op ultra HD draait”, zei Weidle. “Een batterij van 5000-6000 mAh is het beste voor een gametelefoon.” Het display van de telefoon moet ook van topkwaliteit zijn. “Als je scherm slecht is, zul je niet ten volle van je games genieten”, zei Weidle. “Telefoons die HDR ondersteunen en een hoge verversingssnelheid bieden de beste game-ervaring.” “Laten we er rekening mee houden dat serieuze gamers geen gametelefoon hoeven te kopen.” Ng heeft zowel de Razer Phone als de Asus ROG Phone gebruikt om te gamen. “Beide zijn waarschijnlijk de beste versies van een game-georiënteerd apparaat”, voegde hij eraan toe. “Ze hebben goede schermen (ROG heeft een dual-screen optie), geweldig geluid (Razer heeft Dolby), [and] wijst zeker op de cool-factor (zowel daadwerkelijke koeling als opscheppen).” Maar Ng zou geen van beide telefoons als zijn enige apparaat gebruiken. “Dat komt simpelweg omdat ze meer gespecialiseerd zijn voor eenmalig gebruik, en ik zou willen dat mijn dagelijkse telefoon meer een generalist of [have] een goede camera,’ zei hij. “Het is net een Porsche 911 of Ferrari 812. Ik zou er zeker een willen voor op het circuit, maar niet voor een dagelijkse chauffeur voor uitstapjes naar de supermarkt of IKEA.”