Skip to content

Hoe maak je een gratis Spotify-account aan

15 de juli de 2021
spotify ipod cord concept 56a67eb35f9b58b7d0e33ed3

Spotify is een van de meest populaire muziekstreamingdiensten op internet. Hoewel het in wezen een betaalde abonnementsservice is, kunt u zich ook aanmelden voor een gratis account om te zien hoe de service is. Nummers worden geleverd met advertenties zoals je zou verwachten, maar het gratis account biedt flexibiliteit in hoe je kunt luisteren, aangezien je momenteel de grote muziekbibliotheek van Spotify naar een computer, tablet of mobiel apparaat kunt streamen. Om Spotify Free te gebruiken, moet je een account aanmaken. Daarna kun je de webplayer van Spotify gebruiken om muziek naar je computer te streamen of de desktopsoftware downloaden die je veel meer opties geeft, zoals het importeren van je bestaande muziekbibliotheek in de Spotify-speler. Er is ook de Spotify-app voor iOS, Android en andere mobiele besturingssystemen.

Aanmelden voor een gratis Spotify-account

Om aan de slag te gaan, volgt u de onderstaande stappen die u laten zien hoe u zich met uw computer aanmeldt voor een gratis account en de Spotify-spelersoftware downloadt.

  1. Ga met uw favoriete webbrowser naar de Spotify Signup (https://www.spotify.com/signup/) webpagina.

  2. Klik op de Speel vrij knop.

  3. Je hebt nu de keuze om je Facebook-account of e-mailadres te gebruiken om je aan te melden.

  4. Als je Facebook gebruikt: Klik op de Aanmelden met Facebook knop. Typ uw inloggegevens (e-mailadres/telefoonnummer en wachtwoord) en klik vervolgens op de Log in knop.

  5. Als u een e-mailadres gebruikt: vul het formulier in en zorg ervoor dat u alle vereiste velden invult. Dit zijn gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, geboortedatum en geslacht. Voordat je je aanmeldt, wil je misschien ook de Algemene voorwaarden / Privacybeleid-documenten van Spotify lezen. Deze kunnen worden bekeken door op de hyperlinks voor elke hyperlink te klikken (net boven de knop Aanmelden). Als u tevreden bent dat alle informatie die u hebt ingevoerd correct is, klikt u op de Aanmelden knop om door te gaan.

De Spotify Web Player gebruiken

Als u de desktopsoftware niet wilt installeren, kunt u in plaats daarvan de Spotify-webspeler gebruiken (https://play.spotify.com/). U zou al moeten zijn ingelogd nadat u uw nieuwe account hebt aangemaakt, maar als dat niet het geval is, klikt u op de Hier inloggen die staat naast het bericht “heb je al een account?”

De desktopsoftware gebruiken

Als je het meeste uit de service wilt halen (en je bestaande muziekbibliotheek wilt importeren), download dan de Spotify-software naar je computer. U moet het installatieprogramma uitvoeren voordat u het programma start. Zodra de software actief is, logt u in met de methode die u hebt gebruikt om u aan te melden – dat wil zeggen Facebook of e-mailadres.

De Spotify-app

Als u uw mobiele apparaat wilt gebruiken om muziek van Spotify te streamen, overweeg dan om de app voor uw specifieke besturingssysteem te downloaden. Hoewel niet zo rijk aan functies als de desktopsoftware, hebt u toegang tot de kernfuncties van Spotify en kunt u offline luisteren als u zich abonneert op Spotify Premium.