Skip to content

Hoe Mfc90.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

2 de augustus de 2021
mfc90 dll error af7f795f0a8144378e7840425abfb0f9

Mfc90.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het mfc90 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen mfc90.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Er zijn verschillende manieren waarop mfc90.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u een van hen kunt zien:

 • Mfc90.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat mfc90.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]mfc90.dll
 • Dit programma kan niet starten omdat mfc90.dll op uw computer ontbreekt.
 • Het bestand mfc90.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: mfc90.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Mfc90.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Het mfc90.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Mfc90.dll-fouten te herstellen

Download mfc90.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van mfc90.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de mfc90.dll-fout.

 • Download de Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update en voer het uit. Hiermee wordt de mfc90.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie die door Microsoft is verstrekt.
  • Je krijgt een paar downloadopties van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd – x86 (32-bit) of x64 (64-bit).
  • Als je de 32-bits versie nodig hebt, download dan het bestand met de naam vcredist_x86.exe. De 64-bits versie heet vcredist_x64.exe. De meeste mensen kunnen de vcredist_ia64.exe downloadoptie (die met “ia” in de naam) omdat deze alleen relevant is voor Itanium CPU’s die normaal alleen op serverhardware worden gebruikt.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat bepaalde programma’s de 32-bits installatie van het Redistributable Package vereisen, ook al gebruikt u een 64-bits versie van Windows. Houd daar rekening mee als de installatie het probleem mfc90.dll niet oplost. Doe je best om deze stap te voltooien. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor dit specifieke probleem.

 • Herstel mfc90.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” mfc90.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je mfc90.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je deze mogelijk herstellen met een gratis hulpprogramma voor bestandsherstel.

Het herstellen van een verwijderde kopie van mfc90.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 • Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand mfc90.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.
 • Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige mfc90.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de mfc90.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
 • Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de mfc90.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.
 • Installeer het programma dat de mfc90.dll-fout veroorzaakt opnieuw. Als een van deze fouten optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, kan het helpen om dat programma opnieuw te installeren.
 • Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die mfc90.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen.
  • Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.
 • Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele mfc90.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.
 • Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de mfc90.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de mfc90.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 • Los een hardwareprobleem op als er mfc90.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u denkt dat het zelf oplossen van dit probleem niet al te goed werkt, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.