Skip to content

Hoe Microsoft.directx.directdraw.dll-fouten te herstellen

23 de oktober de 2022
microsoft directx directdraw dll error message 5a8d69a86edd650036fcafdf

Problemen met Microsoft.directx.directdraw.dll worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX DirectDraw. Dit DLL-bestand is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen deze fouten meestal alleen bij het gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door microsoft.directx.directdraw.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Microsoft.directx.directdraw.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop microsoft.directx.directdraw.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u microsoft.directx.directdraw.dll-fouten kunt zien:

 • Microsoft.directx.directdraw.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
 • Het bestand microsoft.directx.directdraw.dll ontbreekt
 • Microsoft.directx.directdraw.DLL niet gevonden
 • Bestand microsoft.directx.directdraw.dll niet gevonden

Deze foutmeldingen worden vaak gezien bij videogames, maar kunnen van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt. De fout kan op elk moment tijdens het spel (of bij het gebruik van het softwareprogramma) verschijnen, maar je zult het waarschijnlijk zien tijdens het opstarten.

Hoe Microsoft.directx.directdraw.dll-fouten te herstellen

Download het microsoft.directx.directdraw.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal redenen waarom het downloaden van dergelijke DLL’s nooit een goed idee is. Als je dat al hebt gedaan, verwijder dan het bestand waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

 1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De microsoft.directx.directdraw.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan deze volledig oplossen.

 2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste editie de “niet gevonden”-fout zal oplossen.

  Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert laat los zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

 3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de microsoft.directx.directdraw.dll-fout niet verhelpt, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd. Soms zullen de softwareontwikkelaars een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen als hun game of programma DirectX gebruikt. Soms, maar niet vaak, past de versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

 4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die met dit DLL-bestand werken, en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

 5. Herstel het bestand microsoft.directx.directdraw.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

 6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Dit specifieke DLL-bestand is gerelateerd aan DirectDraw, een 2D-API die wordt gebruikt bij het renderen van afbeeldingen. Door het stuurprogramma van de videokaart aan te pakken, kan dit DirectX-probleem worden verholpen.