Skip to content

Hoe Msxml6.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
msxml6 dll error message 27b866a5b1c64ea586d4403ec73d8619

Msxml6.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het msxml6 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen msxml6.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een malwareprobleem, zoals een virusinfectie of zelfs een hardwarestoring. Het msxml6.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Msxml6.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop msxml6.dll-foutberichten kunnen worden geformuleerd, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Hier zijn enkele veelvoorkomende msxml6.dll-fouten:

 • Msxml6.dll niet gevonden
 • Het bestand msxml6.dll ontbreekt
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msxml6.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]msxml6.dll
 • Kan typebibliotheekbestand niet openen: ‘msxml6.dll’: geen dergelijk bestand of map
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msxml6.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer
 • Fout: “C:WindowsSystem32msxml6.dll is ofwel niet ontworpen om op Windows te draaien of bevat een fout. Probeer het programma opnieuw te installeren”

Msxml6.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Opmerken op welk punt uw msxml6.dll-fout verschijnt, is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van problemen.

Hoe Msxml6.dll Fouten Te Repareren

Download msxml6.dll niet van een van deze DLL-download plaatsen. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van msxml6.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de msxml6.dll-fout.

 1. Herstel msxml6.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” msxml6.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je msxml6.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je msxml6.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van msxml6.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Scan uw hele computer op virussen en andere malware. Sommige msxml6.dll-fouten kunnen te maken hebben met een soort malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de msxml6.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand msxml6.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 4. Download en installeer Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 om het bestand msxml6.dll te vervangen. Als het gebruik van Windows Update de DLL-fout niet oplost, probeer dan het bestand msxml6.dll van Microsoft te downloaden via de bovenstaande link.

 5. Installeer het programma dat het bestand msxml6.dll gebruikt opnieuw. Als de msxml6.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Deze stap is vooral handig voor het vervangen van DLL-bestanden die niet door Microsoft zijn geleverd. Het zou kunnen helpen met uw msxml6.dll-probleem als dit programma ook een kopie van het bestand levert en de eerdere ideeën voor probleemoplossing niet succesvol waren.

 6. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de msxml6.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie en Systeembestandscontrole niet heeft geholpen, zou een systeemherstel het probleem moeten oplossen.

 7. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met msxml6.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding ‘Het bestand msxml6.dll ontbreekt’ ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand msxml6.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 8. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als msxml6.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele msxml6.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een Refresh, Startup Repair of Repair Installation (afhankelijk van uw versie van Windows) alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om msxml6.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige msxml6.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen voor het geval het nuttig blijkt te zijn, in welk geval u moeilijker testen en laatste redmiddel-opties hieronder kunt vermijden.

 11. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn relatief eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die msxml6.dll-fouten veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie wist alles en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de msxml6.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Voor alle duidelijkheid: alle gegevens op de schijf waarop Windows is geïnstalleerd, worden verwijderd tijdens een schone installatie, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden als dat mogelijk is. Zorg er uiteraard voor dat je al het mogelijke hebt gedaan om de msxml6.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze voordat je een schone installatie uitvoert.

 13. Los een onbekend hardwareprobleem op als er msxml6.dll-fouten blijven bestaan. Een schone installatie van Windows is een nieuwe start aan de softwarekant van het oplossen van problemen. Helaas, als dat niet werkt, moet uw DLL-probleem hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.