Skip to content

Hoe Nintendo Switch 2020 heeft gewonnen

20 de juni de 2021
GettyImages 868750692 2246718cea0f4df5971c06dd7ad6237b

Belangrijkste leerpunten

  • Nintendo’s meest recente winstrapport onthulde een verbluffende stijging van 98,2% van de bedrijfswinst voor de periode van negen maanden eindigend op 31 december 2020.
  • De Nintendo Switch heeft nu 79,87 miljoen levenslange verkopen bereikt sinds de release in 2017.
  • Experts zijn van mening dat Nintendo’s robuuste verzameling gezinsvriendelijke games, evenals een focus op digitaal welzijn, een grote rol hebben gespeeld in het succes van de console in 2020.

De bibliotheek van de Nintendo Switch met gezinsvriendelijke games, iconische personages en de mogelijkheid voor iedereen om het op te pakken en te spelen, maakt het nog steeds een van de beste consoles die momenteel beschikbaar zijn. Nintendo heeft onlangs zijn financiële winstrapport uitgebracht voor de periode van negen maanden eindigend op 31 december 2020. In het rapport onthulde het bedrijf dat het een recordverkoop voor de Nintendo Switch had gezien, evenals een stijging van 43% in de verkoop van software tijdens de laatste negen maanden van 2020, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Experts zijn van mening dat deze hogere verkoop werd veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder bekendheid met Nintendo’s first-party series en de gemakkelijk draagbare ervaring die de Switch biedt aan gebruikers die de verbinding met hun woonkamer willen verbreken nadat ze maanden binnen hebben gezeten. “Nostalgie is een belangrijk kenmerk van de pandemie, omdat mensen op zoek zijn naar troostmaaltijden uit hun kindertijd of analoge activiteiten zoals puzzels om verveling te verminderen en zichzelf te kalmeren in turbulente tijden”, vertelde Laura Tarbox, een cultureel en merkstrateeg bij Oglivy, ons via e-mail . “Het modulaire ontwerp van de Nintendo Switch…voelt veel meer in overeenstemming met de steeds groter wordende behoefte om flexibel, vloeiend en mobiel te zijn in vergelijking met andere consoles.” “De Nintendo Switch speelt in op dit element van nostalgie (vooral moreso versus andere futuristisch ogende consoles op de markt) door zijn eigen retro-gevoel kleurenpalet en groeiend aantal nostalgische games”, zei Tarbox.

Ontsnappen naar een paradijselijk eiland

Nintendo heeft een lange geschiedenis opgebouwd met iconische personages zoals Mario, Princess Peach en Link, maar het is niet alleen nostalgie die het succes van de Nintendo Switch in 2020 heeft gestimuleerd. Uitgebracht in maart 2020, Animal Crossing: nieuwe horizonten arriveerde precies rond het begin van de wereldwijde afsluiting, in een tijd waarin velen wanhopig op zoek waren naar een ontsnapping. Ondanks dat de meesten van ons opgesloten zitten in ons huis en niet in staat zijn om weg te gaan, behalve voor essentiële, games zoals games Nieuwe horizonten laten we afspreken met onze vrienden en op date gaan zonder de veiligheid van onze huizen te verlaten. Een tijdlang was het bijna onmogelijk om een ​​Switch op voorraad te vinden, aangezien gamers massaal toestroomden aan de levendige en schattige graphics van Nieuwe horizonten, waardoor het destijds de snelst verkopende Switch-game is. Hoewel het een vrij eenvoudige gameplay-loop bood, bestaande uit ondergeschikte taken zoals het opgraven van fossielen, praten met dorpelingen en bezoeken met vrienden, Nieuwe horizonten vereist geen enkele hoeveelheid vaardigheid of spelkennis voor spelers om ervan te genieten en zich er succesvol in te voelen. De rage rondom Nieuwe horizonten is vandaag de dag nog steeds gangbaar, waarbij gebruikers nog steeds screenshots en video’s van hun eilanden delen op sociale-mediawebsites zoals Twitter. Op basis van de recente rapporten die Nintendo heeft gedeeld, is het ook nog steeds de bestverkochte game op de Switch.

De schakelaar omhoog

Een ander opvallend kenmerk van de Switch – en een eigenschap die ertoe heeft bijgedragen dat de console vooral populair is geworden bij gezinnen – is de catalogus met gezinsvriendelijke games die Nintendo aanbiedt. Terwijl titels zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft wel een focus op het gebruik van wapens zoals zwaarden en bogen, titels zoals Animal Crossing: nieuwe horizonten, Mario Kart, en Super Mario Odyssey tegemoet te komen aan een publiek van alle leeftijden. “Ouders kunnen zich goed voelen bij het kopen van deze console voor jongere kinderen”, vertelde Marissa DiBartolo, hoofdredacteur bij The Pop Insider, reddingsdraad via e-mail. Ze merkte ook op hoe andere consoles, zoals de PS5 en de Xbox Series X, de neiging hebben om naar een ouder publiek te neigen, met meer gewelddadige en volwassen games.

Een kind dat 'Fifa 19' speelt op een Nintendo Switch.

Andere belangrijke functies, zoals de draagbaarheid van de Switch, hebben ook een rol gespeeld in het succes van de console, waardoor gebruikers de verbinding met hun tv’s, kantoren en gebruikelijke spelruimtes kunnen verbreken om de eentonigheid van de lockdown te doorbreken. De lancering van producten zoals Ring Fit Avontuur, dat verschillende op beweging gebaseerde trainingsroutines biedt in de vorm van verschillende games, zijn opmerkelijke toevoegingen aan de groei van de Switch, waardoor gebruikers in lockdown een nieuwe manier hebben om calorieën te verbranden zonder het huis te hoeven verlaten. “We hebben het al lang over weergave op een tweede scherm”, zei Tarbox via e-mail. “Maar dankzij de intense vervaging van werk en privéleven tijdens de pandemie, voelt het modulaire ontwerp van de Nintendo Switch – en de implicaties ervan voor groeps- of individueel spel – veel meer in overeenstemming met de steeds toenemende behoefte om flexibel, vloeiend te zijn. , en mobiel versus andere consoles.”