Skip to content

Hoe Npptools.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

10 de augustus de 2021
npptools dll error message 44cd1bfb153b429c8abe3798a7b112fa

Npptools.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het npptools DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen npptools.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het foutbericht npptools.dll wordt hoogstwaarschijnlijk alleen weergegeven in Windows XP en oudere versies van Windows, maar het kan ook van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand gebruikt op andere besturingssystemen van Microsoft, waaronder ​Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Npptools.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop npptools.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u npptools.dll-fouten kunt zien.

 • Npptools.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat npptools.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]npptools.dll
 • Het bestand npptools.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: npptools.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Npptools.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de npptools.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Npptools.dll Fouten Te Repareren

Download npptools.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van npptools.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de npptools.dll-fout.

 1. Herstel npptools.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” npptools.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk npptools.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u npptools.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van npptools.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige npptools.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de npptools.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Installeer het programma dat het bestand npptools.dll gebruikt opnieuw. Als de npptools.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Sommige WinPcap-gebruikers hebben gezien dat deze DLL-fout is verholpen nadat ze dat programma opnieuw hadden geïnstalleerd, dus u kunt dat eerst proberen als de fout op de een of andere manier verband houdt met een programma dat afhankelijk is van WinPcap. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand npptools.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de npptools.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met npptools.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand npptools.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand npptools.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als npptools.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Hoewel het bestand npptools.dll niet door Microsoft wordt geleverd, kan het afhankelijk zijn van een van deze updates om correct te werken.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die npptools.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele npptools.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om npptools.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige npptools.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen als een “laatste redmiddel” -poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de npptools.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de npptools.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 12. Los een hardwareprobleem op als er npptools.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.