Skip to content

Hoe Nvcpl.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

27 de juli de 2021
nvcpl dll error 598b8e90396e5a0010166474

Nvcpl.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het nvcpl DLL-bestand. Het bestand nvcpl.dll wordt gebruikt als een applet in het Configuratiescherm voor NVIDIA-software. Door deze applet in het Configuratiescherm te openen, kunt u uw NVIDIA-hardware-instellingen beheren. In sommige gevallen kunnen nvcpl.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het nvcpl.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Nvcpl.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop nvcpl.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u deze fouten kunt zien:

 • Nvcpl.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat nvcpl.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]nvcpl.dll
 • Het bestand nvcpl.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: nvcpl.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Nvcpl.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de nvcpl.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Nvcpl.dll Fouten Te Repareren

Download nvcpl.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van nvcpl.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de nvcpl.dll-fout.

 1. Herstel nvcpl.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” nvcpl.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk nvcpl.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u nvcpl.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van nvcpl.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de nvcpl.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 3. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met nvcpl.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand nvcpl.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Aangezien het bestand nvcpl.dll gerelateerd is aan NVIDIA, kunt u overwegen de stuurprogramma’s van de videokaart bij te werken, zelfs als u geen specifieke fout met betrekking tot een grafisch programma ziet. U kunt zelfs proberen het stuurprogramma van de videokaart terug te draaien als het bijwerken niet werkt.

 4. Installeer het programma dat het bestand nvcpl.dll gebruikt opnieuw. Als de nvcpl.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand nvcpl.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 5. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige nvcpl.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de nvcpl.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 6. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als nvcpl.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand nvcpl.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die nvcpl.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het individuele nvcpl.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om nvcpl.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige nvcpl.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de nvcpl.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de nvcpl.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 12. Los een hardwareprobleem op als nvcpl.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.