Skip to content

Hoe Ogg.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

4 de augustus de 2021
Lifewire Share Image 46adcf5791084a5c80ac92ab3a24d05a

Ogg.dll Foutmeldingen

Er zijn verschillende manieren waarop ogg.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u ogg.dll-fouten kunt zien:

 • “Ogg.dll niet gevonden”
 • “Deze toepassing kan niet worden gestart omdat ogg.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de toepassing kan dit probleem oplossen.”
 • “Kan niet vinden [PATH]ogg.dll”
 • “Het bestand ogg.dll ontbreekt.”
 • “Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: ogg.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.”

Ogg.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de ogg.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Oorzaak van Ogg.dll Fouten

Ogg.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het ogg DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen ogg.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarestoring.

Hoe Ogg.dll fouten te herstellen

Download ogg.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van ogg.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de ogg.dll-fout.

 1. Herstel ogg.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” ogg.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.
  1. Als je vermoedt dat je ogg.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je ogg.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.
  2. Het herstellen van een verwijderde kopie van ogg.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.
 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige ogg.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de ogg.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de ogg.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.
 4. Installeer het programma dat het bestand ogg.dll gebruikt opnieuw. Als de ogg.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.
  1. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het ogg.dll-bestand levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.
 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met ogg.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand ogg.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken.
  1. Het ogg.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.
 6. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als ogg.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.
 7. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand ogg.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.
 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand ogg.dll kan in een van die updates worden opgenomen.
 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die ogg.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen.
  1. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.
 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele ogg.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.
 11. Gebruik een gratis registerreiniger om ogg.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige ogg.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken.
  1. Ik raad zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ik heb de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.
 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de ogg.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.
  1. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de ogg.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.
 13. Los een hardwareprobleem op als ogg.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Geldt voor

Het ogg.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.