Skip to content

Hoe te repareren Gsdll32.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

6 de augustus de 2021
gsdll32 dll error message 5a83031bff1b7800374c6fe9

Gsdll32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het gsdll32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen gsdll32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het gsdll32.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Gsdll32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop gsdll32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u gsdll32.dll-fouten kunt zien.

 • Gsdll32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat gsdll32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]gsdll32.dll
 • Het bestand gsdll32.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: gsdll32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer
 • Kan DLL ‘gsdll32.dll’ niet laden: de opgegeven module kan niet worden gevonden.

Gsdll32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de gsdll32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Gsdll32.dll-fouten te herstellen

Download gsdll32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van gsdll32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de gsdll32.dll-fout.

 1. Herstel gsdll32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” gsdll32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk gsdll32.dll hebt verwijderd maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u gsdll32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van gsdll32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Installeer de 32-bits versie van Ghostscript, de officiële leverancier van het bestand gsdll32.dll. Het installeren of opnieuw installeren van Ghostscript zou voldoende moeten zijn om het ontbrekende of corrupte bestand gsdll32.dll te vervangen en eventuele gerelateerde DLL-fouten te herstellen. Als het installeren van Ghostscript de gsdll32.dll-fout niet corrigeert, probeer dan het bestand te zoeken met de Alles-zoekfunctie, of handmatig hier: C:Program Files (x86)gsgsbin

  Zodra u het hebt gevonden, kopieert u het DLL-bestand naar de map system32: C:Windowssystem32

  Sommige toepassingen hebben het DLL-bestand nodig om het te kunnen gebruiken. Doe je best om deze stap te voltooien en zorg ervoor dat je niet per ongeluk de 64-bits versie downloadt – het biedt de gsdll64.dll bestand in plaats daarvan. Het installeren van het programma dat het bestand gsdll32.dll levert, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 3. Installeer het programma dat het bestand gsdll32.dll gebruikt opnieuw. Als de gsdll32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt en het toevoegen van Ghostscript aan uw computer niet voldoende was om de fout te herstellen, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige gsdll32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de gsdll32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de gsdll32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met gsdll32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand gsdll32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand gsdll32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als gsdll32.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die gsdll32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het afzonderlijke gsdll32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om gsdll32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige gsdll32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden het gebruik van registeropschoonprogramma’s zelden aan, maar we hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 11. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de gsdll32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de gsdll32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 12. Los een hardwareprobleem op als gsdll32.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.