Skip to content

Hoe te repareren Pdh.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
pdh dll error message 5aeb4ac2a474be0036fa7514

Pdh.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het pdh DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen pdh.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs op een hardwarefout. Het pdh.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Pdh.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop pdh.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u pdh.dll-fouten kunt zien:

 • Pdh.dll Niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat pdh.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]pdh.dll
 • Het bestand pdh.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: pdh.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Pdh.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de pdh.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Pdh.dll Fouten Te Repareren

Download pdh.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van pdh.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de pdh.dll-fout.

 1. Herstel pdh.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” pdh.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u pdh.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u pdh.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van pdh.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige pdh.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de pdh.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de pdh.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Installeer het programma dat het bestand pdh.dll gebruikt opnieuw. Als de pdh.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand pdh.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 5. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met pdh.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand pdh.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het pdh.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 6. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als pdh.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 7. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand pdh.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand pdh.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die pdh.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele pdh.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om pdh.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige pdh.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de pdh.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de pdh.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als pdh.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.