Skip to content

Hoe te repareren Vcomp100.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

20 de juli de 2021
vcomp100 dll error 598c60c568e1a20011929d6a

Vcomp100.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het vcomp100 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen vcomp100.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het vcomp100.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Vcomp100.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop vcomp100.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u deze fouten kunt zien:

 • Vcomp100.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat vcomp100.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]vcomp100.dll
 • Het bestand vcomp100.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: vcomp100.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Vcomp100.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de vcomp100.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Vcomp100.dll-fouten te herstellen

Download vcomp100.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van vcomp100.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de vcomp100.dll-fout.

 1. Download de Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update en voer het uit. Hiermee wordt de vcomp100.dll vervangen/hersteld door de meest recente kopie die door Microsoft is verstrekt. Je krijgt een paar downloadopties van Microsoft voor deze update, gebaseerd op de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd: x86 (32-bit) of x64 (64-bit). Zie Heb ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? voor hulp als u niet zeker weet wat u moet kiezen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het toepassen van deze update is bijna altijd de oplossing voor vcomp100.dll-fouten.

 2. Herstel vcomp100.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” vcomp100.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk vcomp100.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u vcomp100.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van vcomp100.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige vcomp100.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de vcomp100.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de vcomp100.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Installeer het programma dat de vcomp100.dll-fout veroorzaakt opnieuw. Als de fout vcomp100.dll optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, kan het helpen om dat programma opnieuw te installeren.

 6. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand vcomp100.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 7. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die vcomp100.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 8. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele vcomp100.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 9. Gebruik een gratis registerreiniger om vcomp100.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige vcomp100.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Het is hier opgenomen als een “laatste redmiddel”-poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 10. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de fout vcomp100.dll corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de vcomp100.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 11. Los een hardwareprobleem op als vcomp100.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.