Skip to content

Hoe te repareren Wlanapi.dll niet gevonden of ontbrekende fouten

18 de augustus de 2021
wlanapi dll error message 5a787dbe3037130036108806

Wlanapi.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het wlanapi DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen deze fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs op een hardwarefout. Het wlanapi.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, van Windows 10 tot en met Windows 2000.

Wlanapi.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop wlanapi.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Wlanapi.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat wlanapi.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]wlanapi.dll
 • Het bestand wlanapi.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: wlanapi.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.
 • Het procedure-ingangspunt kan niet worden gevonden in de dynamische linkbibliotheek wlanapi.dll.

De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Wlanapi.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of de installatie van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Omdat dit DLL-bestand echter nodig is om de Wireless LAN-service correct te laten werken in sommige versies van Windows, wordt het vaker gezien wanneer u probeert een draadloos apparaat te gebruiken of wanneer u een programma installeert dat toegang tot die service nodig heeft.

Hoe Wlanapi.dll Fouten Te Repareren

Download wlanapi.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van dit DLL-bestand nodig heeft, kunt u dit het beste van de originele, legitieme bron verkrijgen.

 1. Herstel wlanapi.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” wlanapi.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je dit bestand per ongeluk hebt verwijderd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, dan kun je wlanapi.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van een DLL-bestand is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

  Start Windows in de veilige modus om een ​​van deze stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

 2. Installeer de Wireless LAN-service als u een Windows Server-besturingssysteem gebruikt. Het proces is een beetje anders tussen Windows-versies, maar het algemene idee is om Server Manager te openen en vervolgens de functie / rol met de naam toe te voegen Draadloze LAN-service.

 3. Installeer het programma dat het bestand gebruikt opnieuw. Als de wlanapi.dll-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 4. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met wlanapi.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand wlanapi.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een draadloos apparaat probeert te gebruiken, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw netwerkkaart bij te werken. Het kan een verstandige beslissing zijn om eerst alle programma’s die op dat netwerkstuurprogramma zijn aangesloten, volledig te verwijderen. Als u bijvoorbeeld een draadloos programma hebt geïnstalleerd dat de oorspronkelijke drager van het netwerkstuurprogramma was, gebruik dan een gratis verwijderprogramma om het hele programma te verwijderen en probeer vervolgens het stuurprogramma bij te werken. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand wlanapi.dll gebruikt, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 5. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige wlanapi.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de wlanapi.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 6. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de wlanapi.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 7. Voer de opdracht sfc/scannow System File Checker uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand wlanapi.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 8. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als wlanapi.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand wlanapi.dll kan worden opgenomen in een van die updates.

 10. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die wlanapi.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 11. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele wlanapi.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 12. Gebruik een gratis registerreiniger om wlanapi.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige wlanapi.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 13. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de wlanapi.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de fout op te lossen met behulp van een stap voor probleemoplossing voorafgaand aan deze.

 14. Los een hardwareprobleem op als wlanapi.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.