Skip to content

Hoe touchscreens smartphones minder duurzaam maken

18 de juni de 2021
GettyImages 763274707 afdf020d33f14b71af8ed8c0578b099a

Belangrijkste leerpunten

  • De duurzaamheid van de telefoon lijkt te zijn afgenomen sinds de introductie van smartphones.
  • Sommige experts denken dat telefoonfabrikanten duurzaamheid kunnen gebruiken om meer accessoires te verkopen.
  • Andere experts zijn van mening dat de grote aanraakschermen waar we van zijn gaan houden, momenteel het grootste duurzaamheidsprobleem met telefoons zijn.

Sinds de komst van de eerste touchscreen-smartphones zeggen experts dat hun algehele duurzaamheid sterk is afgenomen, voornamelijk door de hoeveelheid glas die is gebruikt om ze te maken. Of je nu terugkijkt naar de uitbarsting van BendGate uit de iPhone 6 Plus-release van 2014, of YouTuber JerryRigEverything een Lenovo Legion Phone Duel 2 in drie stukken ziet breken, de duurzaamheid van smartphones blijft zorgwekkend. Met veel telefoons die honderden dollars kosten om te kopen – soms in de duizenden als je uitgeeft voor een vlaggenschipapparaat – is het belangrijk om een ​​duurzaam apparaat te hebben. Helaas is een van de grootste ontwerpfouten van smartphones er ook een waar veel mensen dol op zijn: glazen touchscreens. “Ik denk dat iedereen die ooit een telefoon heeft laten vallen, kan bevestigen dat het meest kwetsbare deel van een hele telefoon het scherm is”, zegt Matt McCormick, oprichter en CEO van Jet City Device Repair, in een gesprek met Lifewire. “Het glas is altijd het meest kwetsbare onderdeel geweest en wat het minder duurzaam heeft gemaakt, is het grotere schermformaat.”

Meer glas, meer problemen

Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn smartphones blijven evolueren. Dit is gebeurd in drie hoofdcategorieën: prestaties, softwareaanbiedingen en algemeen ontwerp. Hoewel telefoons in de loop der jaren dunner zijn geworden, gelooft McCormick niet dat dit de belangrijkste reden is waarom duurzaamheid zo’n hit heeft gekregen. In plaats daarvan zegt hij dat deze fascinatie die veel smartphonefabrikanten hebben met ronde glazen schermen en zelfs randloze ontwerpen een van de grootste problemen is die hij de afgelopen jaren tegenkwam bij het repareren van apparaten. “Ik denk dat iedereen die ooit een telefoon heeft laten vallen, kan bevestigen dat het scherm het meest kwetsbare deel van een hele telefoon is.” “Je kunt zelfs maken” [the] geval dat een kleinere, dunnere telefoon lichter zal zijn, toch? Een lichtere telefoon is minder wiskunde. Het zal minder impact hebben als het valt. ik denk het niet [making a phone] dunner heeft het gedaan. Ik denk dat het zeker de grootte van de schermen is die ze minder duurzaam heeft gemaakt. En dan, in het geval van Apple, is het kwetsbaarder geworden door meer van de telefoon van glas te maken. ” Hij zei ook dat de afgeronde randen die veel “infinity display” -apparaten nu bieden, een ander probleem is. Met deze afgeronde randen komen minder materialen om de hoeken om de telefoon te beschermen Hoeken zijn een van de belangrijkste drukpunten die telefoons vaak raken als ze vallen, en zonder enig ander materiaal, zoals plastic of metaal, is het scherm meer vatbaar voor barsten door de klappen neemt.

Lage hoekopname van een persoon die zijn smartphone laat vallen

Toch valt niet te ontkennen dat dunnere en lichtere telefoons betekenen dat er minder materiaal wordt gebruikt om de binnenkant van de telefoon te huisvesten. De meeste interne onderdelen zijn nu aan elkaar gesoldeerd, waar ze vroeger vrij waren bevestigd – meer vergelijkbaar met computers. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat die hardware-onderdelen minder ruimte in de telefoon innemen. Hoewel McCormick zegt dat het glas op smartphones is verbeterd, ziet zijn reparatiewerkplaats nog steeds meer dan een groot deel van de schermscheuren doorkomen.

De theorie van duurzaamheid

Andere experts, zoals Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, zijn van mening dat veel van de duurzaamheidsproblemen die we tegenwoordig met smartphones zien, voortkomen uit een push om consumenten ertoe aan te zetten nieuwe accessoires te kopen. “Er is geen enkele reden waarom onze smartphones zo kwetsbaar moeten zijn als ze nu zijn”, vertelde Freiberger aan Lifewire via e-mail. “Ja, de interne componenten van een smartphone zijn kwetsbaar. Het is moeilijk om een ​​touchscreen te maken dat niet barst. Maar telefoons kunnen worden beschermd door hun behuizing en we hebben sommige telefoons gezien die veel duurzamer zijn dan andere. Ik denk dat het iets is om je zorgen over te maken en iets dat aankoopbeslissingen zou moeten beïnvloeden.”

Er zijn dingen die telefoonfabrikanten kunnen doen om duurzamere telefoons te maken, maar het kan het meer premium gevoel en uiterlijk wegnemen waar velen van zijn gaan houden van moderne smartphones. Overstappen van ronde schermen of glazen achterkanten naar sterkere materialen zou een manier kunnen zijn om die duurzaamheid te verbeteren. Ondanks de problemen die we in de loop der jaren hebben zien opduiken, zegt McCormick dat er grote vooruitgang is geboekt bij het verbeteren van de duurzaamheid van de telefoon, met name bij het verwijderen van externe poorten en knoppen. “Het repareren van hoofdtelefoonaansluitingen was een groot probleem, weet je, vijf jaar geleden, toen elke telefoon werd geleverd met hoofdtelefoonaansluitingen,” zei hij. “Je zou je telefoon laten vallen als hij op een koptelefoon was aangesloten en hij zou van de telefoon afbreken, toch? Die problemen heb je niet meer. Je ziet het nog steeds met iPads – je ziet dat eigenlijk heel veel – maar niet met de meeste telefoons niet meer.”