Skip to content

Hoe u geld kunt besparen op uw mobiele telefoonabonnement

16 de juli de 2021
GettyImages 624511076 7cf3666fd0f84348a3e463c36b8983cf

Mobiele telefoonrekeningen kunnen maand na maand oplopen, maar er is veel dat u kunt doen om ze te verlagen. Of dat nu betekent dat u stappen moet ondernemen om uw gebruik te verminderen, een nieuw abonnement (of zelfs een nieuwe provider) moet kopen of strategischer moet zijn over hoe u het netwerk gebruikt, de kans is groot dat u niet zoveel hoeft te betalen als u momenteel doet . Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om geld te besparen op uw maandelijkse factuur. Ook sommige telefoons zijn verbonden met providers die automatisch lagere tarieven hanteren voor senioren of andere groepen klanten. Aarzel nooit om te vragen of er een korting is voor een groep waarvan u mogelijk deel uitmaakt.

Gebruik minder gegevens

Door de hoeveelheid data die u gebruikt te verlagen, kunt u een groot deel van uw rekening verlagen.

  • Volg uw datagebruik: Naast het bekijken van uw maandelijkse factuur voor algeheel gebruik, kunt u uw datagebruik bijhouden met een app van derden of, als u een Android-apparaat gebruikt, ingebouwde functionaliteit. Controleer welke apps datazwijnen zijn en welke data op de achtergrond gebruiken.
  • Maak waar mogelijk verbinding met wifi: Gebruik wifi als u thuis, op het werk of ergens anders met een vertrouwde verbinding bent. Deze actie zou je datagebruik drastisch moeten verminderen.

Als je vaak wifi gebruikt, is het een goed idee om een ​​mobiele VPN te installeren om je verbinding privé en veilig te houden.

  • Bellen via wifi: Als je apparaat en provider dit ondersteunen, bel dan via wifi in plaats van in je minuten te graven. Als deze strategie voor u werkt, kunt u het abonnement voor onbeperkt bellen verlaten als u er een heeft.
  • Probeer een app voor mobiele berichten: WhatsApp en andere berichten-apps gebruiken data in plaats van sms om teksten te verzenden. Als je ze gebruikt, heb je niet langer onbeperkt sms’en van je provider nodig. Houd er rekening mee dat deze strategie uw algehele gegevensgebruik zal verhogen, tenzij u regelmatig verbinding maakt met wifi.

Verlaag uw datalimiet

Bekijk uw facturen van de afgelopen maanden om uw gemiddelde dataverbruik en het aantal telefoontjes en sms’jes te berekenen. Past uw activiteit bij uw plan? Als je bijvoorbeeld maandelijks 8 GB aan data betaalt en je gebruikt gemiddeld maar 3 GB, dan kan het zinvol zijn om over te stappen naar een abonnement met een lagere datalimiet en lagere kosten.

Sluit uw onbeperkte data-abonnement af

Als u regelmatig meer dan 100 GB per maand gebruikt, krijgt u waar voor uw geld, maar als u veel minder gebruikt (denk aan 5 GB tot 10 GB), kunt u waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag besparen door over te stappen op een abonnement met een meter. Sommige providers, zoals Verizon, brengen extra kosten in rekening voor mobiele tethering als je een onbeperkt abonnement hebt, maar bundelen het gratis in hun databundels met datalimiet.

Kijk naar werknemers- of seniorenkortingen

Vraag uw werkgever of vervoerder om erachter te komen of u in aanmerking komt voor deze of andere kortingen. Een senior gsm-abonnement kan precies zijn wat u zoekt.

Aanmelden voor een gezinsabonnement of een abonnement voor gedeelde gegevens

Bij de meeste providers kun je gegevens, minuten en tekstbuckets delen met anderen met wat vaak een gezinsabonnement wordt genoemd, hoewel je niet per se familie hoeft te zijn. Kijk of u lid kunt worden van uw account met uw echtgenoot, partner, kamergenoot, ouder, kind of goede vriend. Het zal u misschien verbazen hoeveel u kunt besparen. Zoek bij het kiezen van een nieuw abonnement naar een abonnement dat minuten en data biedt, in plaats van de typische use-it-or-lose-it-regeling. Sommige providers bieden regelmatige apparaatupgrades aan met bepaalde abonnementen, zodat u elk jaar of twee een nieuw apparaat kunt krijgen.

Neem contact op met uw provider

Ga naar de website van uw provider en log in op uw account. Navigeer naar het plangedeelte en kijk of er nieuwe, goedkopere plannen zijn. Om er zeker van te zijn dat alle kosten in aanmerking worden genomen, kiest u een abonnement en navigeert u naar het winkelwagentje of de bevestigingspagina. Hier zou u de werkelijke prijs inclusief belastingen en toeslagen moeten zien en kunt u vervolgens bepalen of u al dan niet geld zou besparen als u van abonnement zou veranderen. Aan de telefoon of in de winkel wordt u bijgestaan ​​door verkopers die zijn opgeleid om uw bedrijf te behouden. Vraag naar eventuele promoties die niet online beschikbaar zijn. Ze kunnen proberen u ertoe te brengen uw telefoon te upgraden. Geef niet op, tenzij je toevallig een nieuw apparaat nodig hebt.

Overschakelen naar een andere provider

Een geweldige manier om geld te besparen is door van provider te veranderen, of op zijn minst daarmee te dreigen. Als u dreigt te vertrekken, kan uw huidige koerier u een promotiedeal aanbieden om uw bedrijf te behouden. Als u rondkijkt, zult u merken dat een andere koerier betere opties heeft. Veel vervoerders bieden speciale aanbiedingen aan nieuwe klanten; terwijl je het onderzoek doet, noteer dan hoe lang een promotie duurt en wat je maandelijkse kosten zullen zijn nadat deze is afgelopen. Controleer voordat u een contract opzegt wat de eventuele boetes zijn en of uw nieuwe vervoerder deze voor u dekt. Zorg er ook voor dat uw telefoon werkt met de nieuwe provider.

Overweeg een prepaid of alternatieve provider

Over het algemeen denk je bij een mobiele provider waarschijnlijk aan AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon. Maar er zijn een aantal gevestigde prepaid-providers en een paar nieuwe providers die goedkope abonnementen aanbieden zonder contractuele vereisten. Controleer de dekkingskaarten en vraag rond naar de betrouwbaarheid. Kijk naar Cricket Wireless, Google Fi, Republic Wireless en anderen. Bekijk ook wat uw huidige provider biedt op het gebied van prepaid-abonnementen; u kunt mogelijk hetzelfde apparaat blijven gebruiken als het volledig is betaald.