Skip to content

Hoe u Run32.dll niet gevonden of ontbrekende fouten kunt repareren

14 de juli de 2021
run32 dll error message 5aeb5440a9d4f90037cb5040

Run32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het run32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen run32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het run32.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Run32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop run32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u run32.dll-fouten kunt zien:

 • Run32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat run32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]run32.dll
 • Het bestand run32.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: run32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

Run32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de run32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe u Run32.dll-fouten kunt herstellen

Download run32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van run32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de run32.dll-fout.

 1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De run32.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan deze volledig oplossen.

 2. Herstel run32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” run32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u run32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u run32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van run32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige run32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de run32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de run32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand run32.dll gebruikt opnieuw. Als de run32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand run32.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met run32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand run32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand run32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Een stuurprogramma terugzetten naar een eerder geïnstalleerde versie als run32.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand run32.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand run32.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 10. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die run32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 11. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing voor het afzonderlijke run32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 12. Gebruik een gratis registerreiniger om run32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige run32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 13. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de ​harde schijf en installeert een nieuwe kopie van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de run32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de run32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 14. Los een hardwareprobleem op als run32.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.