Skip to content

Hoe u uw Android-achtergrond kunt wijzigen

4 de augustus de 2021
google nexus 5 wallpaper 56a401145f9b58b7d0d4e703 5aec9b906bf06900375f6a55 5c86945846e0fb00017b313e

Wat te weten

 • Makkelijkst: druk lang op de achtergrond op het startscherm en selecteer Achtergronden > kies afbeelding > Stel in als achtergrond.
 • In Instellingen, ga naar Weergave > Behang > kies afbeelding > Stel in als achtergrond.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de achtergrondafbeelding op een Android-apparaat kunt wijzigen en waar u achtergrondafbeeldingen kunt vinden.

Verander de achtergrond

De afbeelding wijzigen die op de achtergrond van het startscherm van een Android-telefoon wordt gebruikt:

 1. Open de Instellingen app.

 2. Selecteer Weergave.

 3. Selecteer Behang.

 4. In de Kies behang uit lijst, selecteer een locatie. Kiezen Galerij om een ​​van uw eigen afbeeldingen te gebruiken. Kiezen Achtergronden om een ​​stockfoto te gebruiken.

 5. Als je koos Achtergronden, blader door de lijst met afbeeldingen of geïnstalleerde achtergronden. Terwijl u scrolt, verandert het scherm om de geselecteerde achtergrond weer te geven.

  Selecteer Android-achtergrondafbeeldingen

 6. Als je koos Galerij of Mijn foto’s, een bestandsbrowser wordt geopend. Kraan menu (de drie gestapelde lijnen) en selecteer Afbeeldingen.

 7. Navigeer in de lijst met afbeeldingslocaties naar de map waar de achtergrondafbeelding is opgeslagen en tik vervolgens op de miniatuur van de afbeelding.

  Android-achtergrond instellen

 8. In de Achtergronden scherm, de door u gekozen afbeelding staat vooraan in de lijst met achtergronden en is geselecteerd. Tik op . om de wijziging aan te brengen Stel in als achtergrond.

 9. De door u gekozen achtergrond wordt toegepast op het startscherm.

Gebruik een snelkoppeling om de achtergrond te wijzigen

Om het uiterlijk van uw startscherm nog sneller te wijzigen:

 1. Druk lang op de achtergrond op het startscherm. Druk lang totdat u een feedbacktrilling voelt en het scherm verandert.

 2. Kraan Achtergronden.

 3. Blader door de bestaande keuzes van achtergronden en live achtergronden of tik op Mijn foto’s om een ​​foto uit uw galerij te kiezen.

  Achtergrond, afbeeldingen, knop Mijn foto's in Android-instellingen

  Live wallpapers zien er hetzelfde uit als standaard wallpapers wanneer ze in de browser worden bekeken. Deze achtergrondafbeeldingen zeggen Geanimeerd in de miniatuur, wat aangeeft dat de achtergrond op de telefoon interactief is.

 4. Kraan Stel in als achtergrond.

 5. Het hoofdscherm verschijnt met de nieuwe achtergrond.

Vind nieuwe achtergronden

Zoek op Google Play naar achtergronden om een ​​onbeperkt aantal achtergronden te vinden. Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar om te downloaden met duizenden gratis wallpapers. Vind achtergrondafbeeldingen op internet van sites zoals Unsplash. Unsplash biedt afbeeldingen met een hoge resolutie die gratis kunnen worden gedownload. Als u uw achtergronden liever rechtstreeks wilt ontvangen, downloadt u afbeeldingen naar uw telefoon of brengt u afbeeldingen over van uw pc naar uw telefoon via een USB-kabel. Android-schermen krijgen bij elke release een hogere resolutie, waardoor afbeeldingen met een even hoge resolutie nodig zijn om er helder en duidelijk uit te zien. Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw achtergrondbron.