Skip to content

Hoe u Xlive.dll niet gevonden of ontbrekende fouten kunt repareren

10 de augustus de 2021
xlive dll error message 5af1b89eff1b780036879199

Xlive.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het xlive DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen xlive.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het xlive.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Xlive.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop xlive.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u deze DLL-bestandsfout kunt zien:

 • Xlive.dll Niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat xlive.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]xlive.dll
 • Het bestand xlive.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: xlive.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Xlive.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het spelen van bepaalde games, het gebruiken of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de xlive.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Houd er rekening mee bij het volgen van de onderstaande stappen.

Hoe Xlive.dll Fouten Te Repareren

Download xlive.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van xlive.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de xlive.dll-fout.

 1. Download en installeer Microsoft Games voor Windows. Het xlive.dll-bestand is opgenomen in deze download en de installatie ervan zal waarschijnlijk het xlive.dll-bestand vervangen, waardoor dit probleem wordt verholpen. Het DLL-bestand moet in een of beide van deze mappen worden geïnstalleerd: C:WindowsSysWOW64
  C:Windowssystem32

  Kopieer het indien nodig van de ene naar de andere locatie, of naar de map die het xlive.dll-foutbericht beschrijft, het DLL-bestand mist.

 2. Herstel xlive.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” xlive.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als je vermoedt dat je xlive.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je xlive.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van xlive.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een goed idee als je zeker weet dat je het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat je dat deed.

 3. Installeer het programma dat het xlive.dll-bestand gebruikt opnieuw. Als de xlive.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Als stap 1 niet succesvol was, is het opnieuw installeren van het programma dat het xlive.dll-bestand levert, indien mogelijk, een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige xlive.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de xlive.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de xlive.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met xlive.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand xlive.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het xlive.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als xlive.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het xlive.dll-bestand kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van je computer zijn gemakkelijk te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die xlive.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele xlive.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om xlive.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige xlive.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen als een “laatste redmiddel” -poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de xlive.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de xlive.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als xlive.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.