Skip to content

Hoe Unidrv.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te herstellen

1 de augustus de 2021
unidrv dll error message 5aa68a5ec5542e0036b4f6cd

Unidrv.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het unidrv DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen unidrv.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het unidrv.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Unidrv.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop unidrv.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u unidrv.dll-fouten kunt zien.

 • Unidrv.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat unidrv.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]unidrv.dll
 • Het bestand unidrv.dll ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: unidrv.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Het bestand unidrv.dll is gekoppeld aan Microsoft’s Universal Printer Driver. Het wordt normaal opgeslagen in een map zoals C:WINDOWSsystem32spooldriversw32x86 of in een submap van C:WindowsSystem32DriverStoreFileRepository. De context van de unidrv.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Unidrv.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Unidrv.dll Fouten Te Repareren

Download unidrv.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van unidrv.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de unidrv.dll-fout.

 1. Herstel unidrv.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” unidrv.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk unidrv.dll hebt verwijderd maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u unidrv.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van unidrv.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige unidrv.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de unidrv.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de unidrv.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Voer de opdracht sfc/scannow Systeembestandscontrole uit om een ​​ontbrekende of corrupte kopie van het bestand unidrv.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, moet het hulpprogramma Systeembestandscontrole het herstellen.

 5. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand unidrv.dll kan worden opgenomen in een van die updates.

 6. Werk de printerstuurprogramma’s bij. Aangezien het unidrv.dll-bestand wordt geassocieerd met het printerstuurprogramma van Microsoft, zou het bijwerken ervan alle “unidrv.dll-ontbrekende” of gerelateerde fouten moeten oplossen. De gemakkelijkste manier om deze printerdriver bij te werken, is waarschijnlijk door ontbrekende Windows-updates te installeren (stap 5), maar het kan ook handig zijn om een ​​driver-updater-tool te gebruiken. Installeer het printerstuurprogramma opnieuw aan de hand van deze instructies als u Windows 3.1 gebruikt.

 7. Pak unidrv.dll uit de oorspronkelijke bron, het CAB-bestand. Er is een CAB-bestand in Windows XP waaruit het bestand unidrv.dll wordt gekopieerd wanneer Windows voor het eerst wordt geïnstalleerd. Open dit bestand en u kunt het bestand unidrv.dll eruit halen en plaatsen waar het foutbericht zegt dat het bestand ontbreekt. Open hiervoor de C:WindowsDriver Cachei386 map en zoek naar een servicepack CAB-bestand, zoals sp3.cab als Windows XP is bijgewerkt naar servicepack 3. Open het CAB-bestand met een hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden zoals 7-Zip en kopieer het bestand unidrv.dll eruit. Het lijkt erop dat unidrv.dll-foutmeldingen vaker voorkomen in Windows XP, maar als u er een ziet in een nieuwere versie van Windows, gebruikt u Alles om ergens anders op de computer naar een kopie van unidrv.dll te zoeken die u kunt kopiëren naar waar het moet zijn.

 8. Installeer het programma dat het bestand unidrv.dll gebruikt opnieuw. Als de unidrv.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

 9. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als unidrv.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele unidrv.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om unidrv.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige unidrv.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen als een “laatste redmiddel” -poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de unidrv.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de unidrv.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als er unidrv.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.