Skip to content

Hoe weet u of Amazon Prime niet beschikbaar is?

13 de juli de 2021
GettyImages 1158651715 19d7a4b89ee54615b6d94b85bc2a2bd4

Als je problemen hebt om toegang te krijgen tot je Amazon Prime on-demand content, is het misschien tijd om erachter te komen of Amazon Prime voor jou of voor iedereen niet beschikbaar is. Het bepalen van de ernst van de storing is de eerste stap om erachter te komen wat u eraan kunt doen.

Hoe weet u of Amazon Prime Video niet beschikbaar is?

Wanneer een grote dienst als Amazon Prime Video uitvalt, ben je niet de enige. Met zoveel mensen die de Amazon-service regelmatig gebruiken, zul je vast andere mensen tegenkomen die over de storing praten en mogelijk oplossingen aanbieden op internet. Er zijn ook websites gewijd aan het melden van servicestoringen die u kunt controleren. Als u helemaal geen verbinding kunt maken met internet, gaat u naar de Wat moeten we doen sectie. Er is een kans dat er een probleem is met je internetverbinding, niet met Amazon Prime.

 1. Bezoek een statuschecker-website. Probeer Down Detector of IsTheServiceDown om meldingen te zien dat Amazon Prime niet werkt. De pagina van elke service verschilt enigszins, maar de pagina toont gebruikersrapporten van wanneer de service niet heeft gewerkt, een 24-uursgrafiek met de soorten problemen die mensen ervaren, en een livekaart die laat zien vanuit welke gebieden gebruikers rapporteren.

 2. Controleer Twitter. Het twitteraccount van Prime Video kan informatie over een mogelijke storing vermelden. Het is ook goed om naar te zoeken #amazonprimedown om te zien of iemand anders dezelfde problemen heeft gehad.

 3. Kijk voor nieuws. Als Amazon Prime Video problemen heeft, kan een zoekopdracht op internet een paar technische sites aan het licht brengen die over de storing rapporteren.

Wat te doen als Prime Video niet werkt?

Als je naar een film of tv-programma kijkt en Amazon Prime-video werkt niet, en er is geen indicatie online dat Amazon Prime niet werkt, kan het zijn dat je internet thuis niet werkt. Begin met de bron en controleer voortdurend het volgende item in de reeks apparaten die mogelijk een probleem vormen. Hier zijn de items die u moet controleren om erachter te komen of uw internet thuis het probleem is. Een computer en telefoon zijn het gemakkelijkst te controleren op een wifi-verbinding. De meeste tv-boxen hebben echter een manier om een ​​internetverbinding te bevestigen.

 1. Controleer uw accountstatus. Log in op je Amazon-account en zorg ervoor dat je Prime-abonnement up-to-date is. Amazon neemt de betaling voor Prime meestal automatisch in ontvangst, maar er kan een fout zijn opgetreden bij het verwerken van uw laatste betaling.

 2. Werk de webbrowser bij. Nieuwe browserversies worden vaak geleverd met nieuwe functies en bugfixes. Streamingdiensten maken soms vroegtijdig gebruik van deze functies, waardoor oudere browserversies incompatibel worden.

 3. Probeer een andere webbrowser. Er zijn hier verschillende potentiële factoren in het spel, maar DRM is meestal de boosdoener. Chrome is de veiligste gok omdat het de browser is waar de meeste streamingdiensten zich op richten voor ondersteuning.

 4. Controleer de modem en wifi-router. Start beide apparaten opnieuw op en kijk of de statuslampjes normaal zijn. Als andere op internet aangesloten apparaten in uw huis een verbinding hebben, kunt u ervan uitgaan dat de modem en router werken zoals bedoeld.

 5. Test uw wifi-verbinding. Als de modem en router niet de oorzaak zijn, kan er een probleem zijn met de verbinding van het apparaat. Maak verbinding vanaf een ander apparaat om er zeker van te zijn dat het originele apparaat de boosdoener is.

 6. Controleer de internetsnelheid. Er is een kans dat het apparaat is aangesloten, maar de bandbreedte is niet genoeg om te streamen.

 7. Schakel uw VPN uit. Als je een VPN gebruikt, maak dan zonder VPN verbinding met Prime. Soms veroorzaken VPN’s onbedoelde problemen, vooral bij streamingdiensten.

 8. Installeer de app opnieuw. Als u een app op Android, iOS of een streamingapparaat gebruikt, moet u deze opnieuw installeren. Soms raken apps beschadigd tijdens een update of installatie. Een nieuwe start lost het probleem vaak op.

 9. Als al het andere faalt, neem dan contact op met Amazon. Misschien weten ze iets waar je nog geen toegang toe hebt.

Amazon Prime Video-foutmeldingen

Misschien werkt je thuisinternet, maar Amazon Prime geeft je een foutmelding. Als u een van deze foutcodes ziet, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen: 1007, 1022, 7003, 7005, 7031, 7135, 7202, 7203, 7204, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306, 8020, 9003, 9074 Deze codes betekenen weinig voor iedereen buiten Amazon, maar voor hen biedt het een pad naar een oplossing. Als je het punt hebt bereikt waarop je contact opneemt met Amazon voor hulp, geef ze dan, indien mogelijk, een van deze codes.