Skip to content

iPhone 12 Mini-verkoop kan impliceren dat groter beter is

6 de juli de 2021
GettyImages 1285364854 884a99f0179f4f398299f44b16d91c66

Belangrijkste leerpunten

  • Apple heeft naar verluidt de productie van de iPhone 12 mini stopgezet.
  • Veel gebruikers zeggen dat groter beter is als het gaat om de schermgrootte.
  • Voor mensen met een slecht gezichtsvermogen kunnen grotere schermen gemakkelijker te zien zijn.

Apple verlaagt de productie van de iPhone 12 mini, en waarnemers zeggen dat dit komt omdat gebruikers grotere telefoons willen. De iPhone 12 mini werd vorig jaar uitgebracht en Apple hoopte dat mensen er een plek voor zouden vinden in zakken die uit gigantische schermen puilden. De mini heeft een klein 5,4-inch scherm in vergelijking met zijn 6,1-inch grote broer, de iPhone 12. Maar voor veel mensen is groter beter als het gaat om schermgrootte. “Bijna al mijn werk is online, dus ik heb altijd minstens één apparaat bij me voor werkdoeleinden”, zei Francesca Nicasio, een contentmarketeer bij Payment Depot, in een e-mailinterview. “Ik hou er niet altijd van om een ​​laptop bij me te hebben, dus als ik met alleen mijn telefoon voor het licht ga, is het grotere scherm dat grotere telefoons me geven essentieel. Soms ben ik inhoud aan het samenstellen en moet ik zien hoe ziet eruit, en soms laat ik iemand anders wat inhoud zien, en het grotere scherm geeft ze een beter beeld.”

Apple zou productie terugschroeven

Gebruikers zoals Nicasio verminderen de vraag naar de mini. Nikkei Asia meldt dat de productie van het kleinste iPhone 12-model in de eerste helft van dit jaar met 70% of meer zal worden verminderd. De nieuwssite zei dat leveranciers was gevraagd om tijdelijk te stoppen met de productie van iPhone 12 mini-specifieke componenten, terwijl andere onderdelen worden toegewezen aan de Pro en Pro Max. “Als ik licht ga met alleen mijn telefoon, is het grotere scherm dat grotere telefoons me geven essentieel.” Grote schermen zijn het beste voor entertainment, zei Todd Ramlin, de manager van Cable Compare, een vergelijkingssite voor kabeldiensten, in een e-mailinterview. “Als het gaat om het kijken naar programma’s of films op een telefoon, hoe groter het scherm, hoe leuker het wordt om naar te kijken”, voegde hij eraan toe. “Zelfs als ik niet in deze branche zou werken, vind ik het nog steeds leuk om naar dingen te kijken, en ik zou het nog steeds op mijn telefoon doen, dus zelfs als consument zou ik veel liever een grotere telefoon hebben dan een kleinere, voor de dezelfde reden.

Natuurlijk is het ideaal om voor een groot tv- of filmscherm te kunnen zitten, maar als een telefoon je enige optie is, hoe groter, hoe beter.” Voor mensen met een slecht gezichtsvermogen kunnen grotere schermen ook gemakkelijker te zien zijn. “Toen ik jonger was, was ik gefascineerd door jumbo speelkaarten en grote letters Reader’s Digest,” zei Jason R. Escamilla, CEO van ImpactAdvisor, in een e-mailinterview. “Nu ik ouder ben, stel ik het op prijs dat ik niet hoef te turen of een menu ver weg hoef te houden om het te lezen. Naarmate de telefoon meer een onderdeel van het dagelijks leven wordt voor alle leeftijdsgroepen, helpt het om prettig voor de ogen te zijn.”

Klanten kijken naar de nieuwe producten die te koop zijn in de Apple Store op George Street op 13 november 2020 in Sydney, Australië

Escamilla merkte op dat een grote telefoon ook betekent dat er ruimte is voor betere camerahardware of een langere levensduur van de batterij, iets dat steeds belangrijker wordt naarmate de dagelijkse schermtijd toeneemt. “Misschien is het grootste nadeel voor mij met een grote telefoon de druk op mijn rechter pink”, zei Escamilla.

Sommigen houden van klein

Maar niet iedereen is het erover eens dat grote telefoons beter zijn. Mike Arman, 74, zei in een e-mailinterview dat grote telefoons onhandig en onhandig zijn. “Ik draag mijn telefoon niet in mijn achterzak”, voegde hij eraan toe. “Bovendien belemmert het het in- en uitstappen van mijn auto, mijn vliegtuig en op en van mijn tractor. Het zal absoluut verloren gaan als ik op een van mijn motorfietsen rijd.”

Arman zei dat hij graag kleine telefoons in zijn borstzakje stopt. “Ik heb geen gps nodig”, voegde hij eraan toe. “Ik kan een kaart lezen. Ik wil geen spelletjes spelen op de telefoon. Ik heb een leven. Ik ben niet van plan mijn telefoon te gebruiken om de tijd te bepalen. Ik heb een polshorloge met een komma in het prijskaartje om dat voor mij te doen.”