Skip to content

‘Kingdom Hearts’ voor pc is al lang geleden

23 de juni de 2021
kh trailer still img 4f222d11554249d198268235b4db22c3

Belangrijkste leerpunten

  • Kingdom Hearts komt eindelijk naar pc bijna 20 jaar na de release van de eerste game.
  • Alle hoofditems van de game zullen beschikbaar zijn in vier pakketten, waardoor het gemakkelijker wordt om te weten in welke volgorde de games moeten worden gespeeld.
  • Na jarenlang succes op andere platforms, geeft de overstap naar pc nieuwe spelers de kans om Sora’s verhaal te ontdekken.
Kingdom Hearts maakt eindelijk de sprong naar pc, waardoor een hele nieuwe reeks gamers de kans krijgt om Sora’s kronkelende en hartverscheurende verhaal te ervaren. In de loop der jaren zijn de consoles en platforms die Kingdom Hearts beschikbaar was op zijn veranderd, maar de serie is nooit overgezet naar pc, waardoor ik en vele anderen belangrijke items in de serie misliepen. Omdat ik geen PlayStation 2 of PlayStation 3 bezat, heb ik de eerste paar inzendingen nooit echt tot me genomen, en mijn enige echte ervaring met de franchise was Kingdom Hearts: Chain of Memories, die ik als kind meerdere keren speelde op mijn Gameboy Advanced SP. Nu Square Enix eindelijk komt Kingdom Hearts voor de pc, zullen ikzelf en anderen die Sora’s verhaal door de jaren heen niet hebben kunnen volgen, het eindelijk van begin tot eind uit de eerste hand kunnen spelen. “Nu het allemaal naar de pc komt, heb ik het gevoel dat ik de beste kans heb die ik ooit heb gehad om te begrijpen waarom iedereen zo van deze serie hield.”

Een hele nieuwe wereld

Oorspronkelijk verschenen als exclusief voor PlayStation met de eerste release in 2002, de 2002 Kingdom Hearts serie is uitgegroeid tot meer dan 17 inzendingen op verschillende platforms. In tegenstelling tot andere role-playing games in die tijd, Kingdom Hearts aanbevolen iconische personages uit andere universums zoals Disney en Final Fantasy, en uiteindelijk zowel Donald Duck als Goofy als metgezellen van het hoofdpersonage in latere inzendingen. Het was een unieke vermenging van werelden die hielpen om iets te creëren dat onderscheidend en anders aanvoelde.

Een screenshot van Kingdom Hearts.

Na verloop van tijd zal de Kingdom Hearts het verhaal is gegroeid naarmate het nieuwe terreinen betrad en gaandeweg personages uit Disney en Pixar verwelkomde. in 2019, Kingdom Hearts III, de grote conclusie van Sora’s verhaal, bevatte zelfs werelden die waren geïnspireerd op Frozen en andere nieuwere Disney- en Pixar-films. Deze constante toevoeging van nieuwe universums aan het toch al verwarde web van een verhaal dat werd verweven Kingdom Hearts hielp het fris te houden, ondanks de bijna 20 jaar die waren verstreken sinds de release van de eerste game.

Dingen opruimen

Met zoveel verschillende releases binnen de serie – waaronder een paar remixes – is de Kingdom Hearts verhaal is nogal verwarrend geworden, sommigen zelfs bellen Kingdom Hearts III’s verhaal een absolute puinhoop. Combineer dat met de rare naamgevingsconventies van sommige van de releases, en begin met Kingdom Hearts zo laat in het spel lijkt meer een karwei dan wat dan ook. Gelukkig lijkt de pc-release de zaken een beetje op te helderen. Hoewel de pc-releases alle hoofditems in de serie zullen bevatten, zoals Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix, Kingdom Hearts III Re Mind, Kingdom Hearts 2.8 Proloog laatste hoofdstuk, en Kingdom Hearts: Melody of Memory-de manier waarop het allemaal wordt verpakt, lijkt een stuk gemakkelijker te volgen.

Een screenshot van Kingdome Hearts.

In plaats van zes of zeven games aan te bieden voor spelers om te kopen, heeft Square Enix de titels opgedeeld in vier hoofdaanbiedingen, waardoor het een veel minder ontmoedigende taak is om vanaf het begin in te springen en Sora’s verhaal te verkennen. Deze nieuwe verpakking maakt het ook gemakkelijker voor spelers om dieper te duiken zonder gedetailleerde handleidingen over de spelvolgorde te hoeven volgen. We kunnen meteen bij de kern van de gameplay en het verhaal komen, iets waar ik meer dan enthousiast over ben. De manier waarop Square Enix de werelden van Disney en Pixar combineert met elementen van zijn andere RPG-series is altijd aantrekkelijk geweest. Nu het allemaal naar de pc komt, heb ik het gevoel dat ik de beste kans heb die ik ooit heb gehad om te begrijpen waarom iedereen zo van deze serie hield, en misschien zelfs te begrijpen waarom Kingdom Hearts: Chain of Memories zit me al zo lang bij.