Skip to content

Mac- of Windows-lettertypebestanden zoeken

11 de juli de 2021
GettyImages 1751386812 596b33475f9b582c3574bb97

Wat te weten

 • Standaardlocatie voor TrueType- en OpenType-lettertypen in Windows: Lettertypen map. Enter Lettertypen in de Windows-zoekbalk om te openen.
 • Standaardlocatie voor TrueType- en OpenType-lettertypen in macOS: Systeem > Bibliotheek > Lettertypen.
 • Lettertypebestanden, die bestandsnaamextensies hebben zoals .ttf, .ttc en .otf, kunnen zich in andere mappen bevinden; probeer te zoeken naar *.[filename extension].

Dit artikel laat zien hoe en waar u TrueType-, OpenType- en Type 1-lettertypebestanden op uw Windows- of Mac-computer kunt vinden.

Windows TrueType- en OpenType-lettertypen

De standaardlocatie voor geïnstalleerde TrueType- en OpenType-lettertypen in Windows is in de map Lettertypen, hoewel de daadwerkelijke bestanden zich overal kunnen bevinden. Alle Windows TrueType-lettertypen hebben de extensie .ttf of .ttc. OpenType-lettertypen hebben de extensie .ttf of .otf. In andere mappen en mappen dan de Windows-lettertypemap, toont de detailweergave de naam van het lettertype niet; het toont alleen de bestandsnaam. Als u echter dubbelklikt op de bestandsnaam, wordt de naam van het lettertype weergegeven.

Windows Type 1-lettertypen

De standaardlocatie voor Type 1-lettertypen is de map psfonts of de map psfonts/pfm. Net als bij TrueType-lettertypen kunnen de bestanden zich overal bevinden. Gebruik voor 2000/XP en oudere besturingssystemen Adobe Type Manager Light (ATM) of andere software voor lettertypebeheer om beide vereiste bestanden voor een Type 1 (PostScript)-lettertype te vinden. Markeer met ATM geopend een lettertypenaam in het venster Lettertypen en kies vervolgens het dossier > Eigendommen. Een pop-upvenster toont het volledige pad naar twee bestanden. Elk Windows Type 1-lettertype gebruikt een .pfm- en een .pfb-bestand. Het pictogram voor zowel de .pfb- als de .pfm-bestanden is een ezelsoren pagina met een kleine letter ‘a’ voor Adobe.

Macintosh TrueType- en OpenType-lettertypen

Het lokaliseren van lettertypen en bestanden op een Mac is iets eenvoudiger dan in Windows. De standaardlocatie voor alle systeemlettertypen in Systeem 7.1 en hoger is de map Fonts in de map Systeem. Er is slechts één bestand voor elk TrueType- of OpenType-lettertype. De TrueType-bestandsextensie is .ttf of .ttc. De OpenType-bestandsextensie is .otf of .ttf.

 1. Onder de Gaan menu in macOS Finder, selecteer Computer. U kunt ook de sneltoets gebruiken Verschuiving+Opdracht+C.

  Computer onder het menu Ga in macOS Finder

 2. Selecteer Macintosh HD.

 3. Open de Systeem map.

 4. Selecteer Bibliotheek.

 5. De lettertypen zijn in de Lettertypen map.

  Het pad naar het lettertypebestand in macOS Finder

Macintosh Type 1-lettertypen

Je zult niet veel Postscript Type 1-lettertypen op een Mac vinden. Zoek naar deze lettertypen in de gebruikers Bibliotheek > Lettertypen en in de computer Bibliotheek > Lettertypen. Als u een Type 1-lettertype verplaatst of een lettertype naar iemand verzendt, verzendt u zowel het bitmap- (scherm)koffer als het overzichtsbestand (printer) voor elk Type 1-lettertype.

 1. Van de Vinder menu op het bureaublad, klikt u op Start terwijl u de Keuze sleutel.

 2. Selecteer Bibliotheek.

  Bibliotheek onder het menu Ga in macOS

 3. Open de Lettertypen map.

  De map Lettertypen in macOS Finder

 4. De lettertypebestanden bevinden zich in die map.

Het bitmaplettertypepictogram verschijnt als een pagina met ezelsoren en de letter EEN. Elke bitmapbestandsnaam voor Type 1-lettertypen bevat de puntgrootte (bijvoorbeeld Times 10). Onder Systeem 7.1 of hoger bevinden alle bitmapbestanden voor een lettertype zich in een koffer in de map Lettertypen. Het overzichtsbestandspictogram verschijnt als een letter EEN voor horizontale lijnen. De meeste Type 1-overzichtsbestanden worden benoemd met de eerste vijf tekens van de naam van het lettertype, gevolgd door de eerste drie tekens van elke stijl (“HelveBol” voor Helvetica Bold en “TimesBolIta” voor Times Bold Italic, bijvoorbeeld). Een overzichtsbestandsnaam bevat geen puntgrootte.

Lettertypes en bestandsnamen

TrueType- en OpenType-lettertypen bestaan ​​elk uit één bestand. Adobe Postscript Type 1-lettertypen hebben twee bestanden nodig om correct te werken: een .pfm (Printer Font Metrics) schermlettertypebestand en een .pfb (Printer Font Binary) printerlettertypebestand. Bestandsnamen voor lettertypen zijn op zijn best cryptisch. De extensie is meestal de beste indicatie van het type lettertype dat u heeft. Voor Type 1-lettertypen bevinden de twee bestanden zich vaak in verschillende mappen.