Skip to content

Naar internetradiozenders luisteren

17 de juli de 2021
GettyImages 155358746 5c6c323dc9e77c00012711d4

Als u denkt dat Windows Media Player slechts een softwareprogramma is dat muziek- en videobestanden afspeelt, denk dan nog eens goed na! Het is ook volledig in staat om u te verbinden met honderden internetradiostations, zodat u radio via uw computer kunt streamen wanneer u maar wilt. Deze korte tutorial laat je zien hoe je Windows Media Player 11 gebruikt om niet alleen streaming muziek af te spelen, maar ook om je favoriete radiostations te bookmarken.

Als u Windows Media Player 12 gebruikt, zijn de instructies een beetje anders. Raadpleeg dan onze handleiding over het streamen van internetradiostations met WMP 12. Bekijk ook hoe u internetradio streamt in VLC Media Player en internetradio streamt in iTunes. WMP 11 is in 2009 vervangen door WMP 12. Als uw systeem nieuwer is dan dat of sindsdien is bijgewerkt, gebruikt u WMP 12.

Internetradio streamen met WMP 11

  1. Open Windows Media Player en klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte naast de pijlen in de linkerbovenhoek van het programma.

  2. Navigeren naar Bekijken > Online winkels > Mediagids. Eenmaal geselecteerd, krijgt u de nieuwste topkeuzes te zien, waaronder muziek, films, games en radio.

  3. Met Mediagids openen, klik op de Radio knop. Op het radioscherm staat een lijst met populaire genres die u kunt selecteren om een ​​lijst met beschikbare radiostations te zien. Als u bijvoorbeeld de Top 40-link kiest, wordt een lijst met streaming-radiostations van dat specifieke genre weergegeven. Voor een genre dat niet in de lijst staat, typt u in het zoekvak en klikt u op de groene pijl om meer zenders te zoeken. Er is ook een shortlist met aanbevolen streaming muziekstations om u op weg te helpen.

  4. Klik met de linkermuisknop op een station om het te selecteren. Je ziet er meer informatie over, samen met opties om de zender aan je favorieten toe te voegen, de website van de internetradiozender te bezoeken en de streaming audio af te spelen.

  5. Klik Speel om naar de muziek te luisteren

  6. Als je een Verbeterde inhoud dialoogvenster verschijnt op het scherm en accepteer het verzoek door te klikken op de Ja om de website van het station te laden.

Hoe maak je een bladwijzer van radiostations in WMP 11

Aangezien er honderden zenders zijn om uit te kiezen, moet je de zenders die je leuk vindt aan je favorietenlijst toevoegen om ze bij te houden.

  1. Klik tijdens het luisteren naar een radiostation op de blauwe Pijl terug pictogram om terug te gaan naar de lijst met stations.

  2. Kiezen Toevoegen aan Mijn stations.

  3. Om een ​​lijst met zenders te zien die u als bladwijzer hebt gemarkeerd, gaat u terug naar het hoofdscherm van de radio en zoekt u Mijn stations.