Skip to content

Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1

8 de september de 2021
taskbar and navigation properties windows 8 58862f763df78c2ccd9e03c6

Toen Windows 8 voor het eerst werd uitgebracht, was de enige manier om rechtstreeks naar het bureaublad op te starten, een registerhack te gebruiken of een programma te installeren dat hetzelfde doet. Feedback horen dat het startscherm in Windows 8 misschien niet het beste startpunt is voor iedereen, met name desktopgebruikers, introduceerde Microsoft de mogelijkheid om op te starten vanaf het bureaublad met de Windows 8.1-update. Dus, als u een van die mensen bent die op het bureaublad klikt of het aanraakt app elke keer dat u uw computer opstart, zult u blij zijn te weten dat het configureren van Windows 8 om het startscherm helemaal over te slaan een heel gemakkelijke wijziging is om aan te brengen. U kunt Windows 8 alleen rechtstreeks naar het bureaublad laten opstarten als u een update naar Windows 8.1 of hoger hebt uitgevoerd. Dit is de meest voorkomende reden waarom u deze optie niet ziet.

Opstarten naar het bureaublad in Windows 8.1

 1. Open het Configuratiescherm van Windows 8. Dit doen vanaf het scherm Apps is waarschijnlijk de snelste manier via aanraking, maar het is ook toegankelijk via het hoofdgebruikersmenu (WIN+X) als je dat gewend bent. Als u een toetsenbord of muis gebruikt en al op het bureaublad bent, wat waarschijnlijk rekening houdt met de wijziging die u hier wilt aanbrengen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en kiest u Eigendommenen ga dan verder met stap 4.

 2. Met het Configuratiescherm nu geopend, selecteer Verschijning en Personalisatie.

  Je zult de niet zien Verschijning en Personalisatie applet als uw configuratiescherm is ingesteld op Grote iconen of Kleine pictogrammen. Als u een van die weergaven gebruikt, kiest u Taakbalk en navigatie en ga dan naar stap 4.

 3. Kiezen Taakbalk en navigatie.

  Windows 8-scherm voor uiterlijk en personalisatie

 4. Selecteer de Navigatie tabblad langs de bovenkant van de Taakbalk en navigatie venster dat nu geopend is.

 5. Vink het vakje aan naast Als ik me aanmeld of alle apps op een scherm sluit, ga dan naar het bureaublad in plaats van Start. Deze optie bevindt zich in de Start scherm gebied in de Navigatie tabblad.

  Taakbalk en navigatie-eigenschappen scherm in Windows 8

  Hier is ook een optie die zegt: Toon automatisch de Apps-weergave als ik naar Start ga, wat iets anders is om te overwegen als je geen fan bent van het startscherm.

 6. Selecteer Oke om de wijziging te bevestigen.

Na het inloggen op Windows 8 of het sluiten van uw geopende apps, wordt voortaan het bureaublad geopend in plaats van het startscherm. Dit doet niet betekent dat de Start- of Apps-schermen zijn uitgeschakeld of op enigerlei wijze zijn uitgeschakeld of ontoegankelijk. U kunt het bureaublad nog steeds naar beneden slepen of de knop Start selecteren om het startscherm weer te geven. Op zoek naar een andere manier om je ochtendroutine te versnellen? Als u de enige gebruiker bent op een fysiek beveiligde computer (u houdt deze bijvoorbeeld altijd thuis), overweeg dan om Windows 8 te configureren om automatisch in te loggen bij het opstarten. Zie Automatisch aanmelden bij Windows voor een zelfstudie.