Skip to content

Ouderlijk toezicht via internet instellen

28 de juli de 2021
492689543 56a6a5703df78cf7728f91ae

Wat te weten

  • Probeer eerst: vergrendel de router fysiek, stel door de router afgedwongen tijdslimieten in, schakel extern beheer uit, scan op onbeveiligde toegangspunten.
  • Probeer het volgende: Schakel ouderlijk toezicht in op apparaten, bewaar de pc waar u deze kunt bekijken, schakel activiteitenregistratie in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat kinderen zonder uw toestemming internetten op pc’s en andere apparaten.

Ouderlijk toezicht via internet instellen

Onze kinderen zijn meer technisch onderlegd dan we ooit kunnen hopen. We blokkeren een website en zij vinden een manier om onze blokkeersoftware te omzeilen. We hebben een firewall opgezet; ze gaan er doorheen. Wat moet een ouder doen? We kunnen er nooit zeker van zijn dat een van onze ouderlijk toezicht zal werken, maar we doen ons best om onze kinderen veilig te houden. Hier zijn verschillende manieren om uw ouderlijk toezicht op internet iets effectiever en moeilijker te omzeilen.

Praat met uw kinderen en stel grenzen en verwachtingen

Laat uw kinderen weten wat er van hen wordt verwacht door hen te leren over internetveiligheid voor kinderen. Leg hen uit dat u hen probeert te beschermen en dat u van hen verwacht dat ze verantwoordelijk zijn. Laat hen weten dat hoewel u ze vertrouwt, u nog steeds zult verifiëren dat ze de regels volgen en dat hun online gebruik kan en zal worden gecontroleerd. Leg uit dat internettoegang een voorrecht is dat niet mag worden misbruikt en dat het kan en zal worden afgenomen als het niet aan uw verwachtingen voldoet.

Vergrendel uw router fysiek

Een van de gemakkelijkste manieren voor uw kind om uw beveiligingsinstellingen te omzeilen, is door uw router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit houdt meestal in dat u gewoon een resetknop op de achterkant van de router ingedrukt houdt. Als de router eenmaal is gereset, zullen de meeste routers standaard een wijd open draadloze verbinding zonder codering gebruiken, terugkeren naar een gemakkelijk te Googlen fabriekswachtwoord en de meeste van hun beveiligingsfuncties uitgeschakeld. De kinderen hebben een gemakkelijk alibi omdat ze onwetendheid kunnen bepleiten en de schuld kunnen geven aan een stroompiek. Vergrendel de router in een kast of ergens buiten bereik om te voorkomen dat ze op de resetknop drukken.

Door router afgedwongen tijdslimieten voor internettoegang instellen

De meeste routers hebben een instelling waarmee u de toegang tot internet op een bepaald tijdstip van de dag kunt afsluiten. Je doet ’s nachts je deuren op slot. Doe hetzelfde voor uw internetverbinding. Ga naar de instellingen van je draadloze router en schakel je internetverbinding uit van middernacht tot 5 uur ’s ochtends. Het is als een kinderslot voor internet. Tijdslimieten voorkomen ook dat hackers uw netwerk binnen de ingestelde tijdsperiode kunnen aanvallen. Je hebt jezelf effectief geïsoleerd van de rest van het internet tijdens de uren dat de meeste hackers net beginnen aan hun tweede blikje Red Bull.

Draadloos extern beheer van uw router uitschakelen

Als u de Beheer op afstand via draadloos functie op uw router, dan moet iemand die de instellingen probeert te hacken (zoals uw kind of een hacker) zich op een computer bevinden die fysiek is aangesloten (via een Ethernet-kabel) op de router. Het uitschakelen van deze functie weerhoudt u er niet van om de instellingen van uw router te wijzigen; het maakt het alleen wat lastiger voor jou, je kind en hackers.

Scannen naar onbeveiligde draadloze toegangspunten in de buurt

Al je firewalls en filters gaan uit het raam als de kleine Johnny verbinding maakt met het onbeveiligde draadloze toegangspunt van je buren en hun internetverbinding begint weg te lekken. Dit heft uw ouderlijk toezicht op internet op, omdat uw kind een volledig ander netwerk gebruikt. Gebruik de Wi-Fi-zoekfunctie van uw voor Wi-Fi geschikte mobiele telefoon of laptop om te zien of er in de buurt van uw huis open Wi-Fi-hotspots zijn waarmee uw kind verbinding kan maken. Het is het beste als u de zoekopdracht uitvoert vanuit hun slaapkamer of waar ze normaal gesproken online komen. U kunt wellicht bepalen waar de hotspot vandaan komt door naar de signaalsterktemeter te kijken terwijl u door hun kamer loopt. Praat met uw buren, leg uw doel uit en vraag hen om hun draadloze toegangspunt met een wachtwoord te beveiligen. Het helpt je niet alleen om ouderlijk toezicht af te dwingen, maar het helpt ook voorkomen dat mensen een gratis ritje krijgen dankzij hun onbeveiligde wifi-hotspot.

Schakel de functies voor ouderlijk toezicht in op de spelsystemen en mobiele apparaten van uw kind

Ouders zien vaak over het hoofd dat kinderen internet kunnen krijgen via gameconsoles, iPods en mobiele telefoons. Het is belangrijk om ouderlijk toezicht via internet in te stellen op alle persoonlijke apparaten. Deze gadgets hebben een webbrowser, net als uw thuis-pc. De filters die u op uw computer installeert, zullen uw kinderen er niet van weerhouden verboden sites te bezoeken met hun mobiele apparaat of spelsysteem. Gelukkig hebben de meeste apparaten die kinderen zouden gebruiken, zoals de iPad en PlayStation 4, ouderlijk toezicht dat je kunt instellen om de inhoud te beperken waartoe je kinderen toegang hebben. Lees over deze functies en implementeer ze. Controleer het apparaat regelmatig om te zien of het wachtwoord dat u hebt ingesteld nog steeds van kracht is. Als dit niet het geval is, heeft uw kind het mogelijk opnieuw ingesteld en de bedieningselementen uitgeschakeld.

Zet hun pc in een open ruimte van het huis

Het is moeilijk voor uw kinderen om ongepaste websites te bezoeken als ze de pc in de keuken moeten gebruiken. Als de pc zich in een drukbezocht gebied bevindt waar u hem kunt zien, zullen uw kinderen minder snel proberen naar niet-geautoriseerde sites te gaan. Kinderen vinden het misschien leuk om een ​​pc in hun kamer te hebben, maar overweeg om deze ergens minder privé te plaatsen, zodat u in de gaten kunt houden wat er aan de hand is.

Logboekregistratie van activiteiten inschakelen op uw router en pc’s

Uw kind zal hoogstwaarschijnlijk ontdekken hoe het zijn sporen kan verbergen door de browsergeschiedenis te verwijderen of door de modus voor privé browsen in te schakelen waarbij geen geschiedenis wordt bijgehouden. Het beste wat u kunt doen, is monitoringsoftware kopen die uw kind niet gemakkelijk zal verslaan of detecteren. Controleer regelmatig de logbestanden om er zeker van te zijn dat uw kinderen uit de problemen blijven. U kunt ouderlijk toezicht ook in verschillende browsers configureren voor een extra beveiligingslaag. Een andere optie is om activiteitenregistratie op uw draadloze router in te schakelen. Als u zich aanmeldt bij de router, kunt u verbindingsinformatie vastleggen, zelfs wanneer uw kind zijn mobiele apparaten of gameconsoles gebruikt (tenzij hij een ander draadloos toegangspunt gebruikt dan het uwe).