Skip to content

Pentax DSLR Camera Foutmeldingen

23 de juni de 2021
Pentax 5804eb873df78cbc28814abd

Pentax DSLR-camera’s presteren solide. U kunt af en toe geconfronteerd worden met een foutmelding over een Pentax DSLR-camera, bijvoorbeeld wanneer u een Pentax-geheugenkaartfout heeft. U moet de foutmelding in uw voordeel gebruiken door u te laten helpen erachter te komen wat er mis is met de camera. Het is ook mogelijk dat wanneer u een foutmelding ziet bij uw nieuwe Pentax DSLR dat dit met iets anders te maken heeft. Stel bijvoorbeeld dat de foutmelding betrekking heeft op uw Pentax-geheugenkaart. Mogelijk moet u problemen met de geheugenkaart oplossen in plaats van met de camera. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat het probleem bij de camera ligt, kun je de zeven tips die hier worden vermeld gebruiken om de foutmeldingen van je Pentax DSLR-camera op te lossen.

A90 Foutmelding

U zult waarschijnlijk de firmware voor uw Pentax-camera moeten bijwerken als u de A90-foutmelding ziet. Controleer de Pentax-website om te zien of er firmware-updates beschikbaar zijn en volg de instructies op de site om de firmware te installeren. Als er geen update beschikbaar is, moet u de camera waarschijnlijk naar een reparatiecentrum brengen.

Foutmelding camera oververhit

Deze foutmelding komt zelden voor, maar als de interne temperatuur van uw Pentax DSLR-camera een vooraf bepaald aantal overschrijdt, zal de camera deze foutmelding automatisch weergeven en het LCD-scherm uitschakelen om mogelijke schade te voorkomen. Druk op de OK-knop om de foutmelding te verwijderen. De enige “remedie” voor deze foutmelding is om de interne temperatuur van de camera te laten afkoelen door de camera niet te gebruiken.

Foutmelding kaart niet geformatteerd/kaart vergrendeld

Deze foutmeldingen duiden op problemen met de geheugenkaart in plaats van met de camera. De foutmelding “kaart niet geformatteerd” geeft aan dat de geheugenkaart die u in uw Pentax-camera hebt geplaatst, nog niet is geformatteerd, of dat deze is geformatteerd door een andere camera die niet compatibel is met uw Pentax-camera. U kunt deze foutmelding van de Pentax camera oplossen door de Pentax camera de geheugenkaart te laten formatteren. Houd er rekening mee dat bij het formatteren van de kaart alle foto’s die op de geheugenkaart zijn opgeslagen, worden gewist. Controleer bij de foutmelding “kaart vergrendeld” het verschuifbare schrijfbeveiligingsslot aan de linkerkant van de SD-geheugenkaart. Schuif de schakelaar naar de ontgrendelde positie.

Foutmelding stofwaarschuwing

De foutmelding “stofwaarschuwing” bij uw Pentax DSLR-camera geeft aan dat de camerafunctie die u waarschuwt voor overmatige stofophoping in de buurt van de beeldsensor niet goed werkt. Deze foutmelding geeft niet aan dat de camera noodzakelijkerwijs stof heeft dat de beeldsensor aantast. Probeer de camera in een automatische (of “A”) instelling te zetten en zet de focusmodus voor de lens in autofocus (of “AF”) om de stofwaarschuwingsfunctie te resetten.

F– foutmelding.

Deze foutmelding duidt op een probleem met de diafragmaring op de lens. Verplaats de ring naar de automatische (of “A”) instelling om het probleem op te lossen. Daarnaast kun je de menustructuur van de Pentax camera openen en de instelling “diafragmaring gebruiken” opzoeken. Wijzig deze instelling in ’toegestaan’. Probeer anders de camera te resetten door de batterij en geheugenkaart 10 tot 15 minuten te verwijderen voordat u alles vervangt en de camera weer inschakelt.

Afbeelding kan niet worden weergegeven Foutmelding

Met deze foutmelding is de kans groot dat het beeld dat u probeert te bekijken op uw Pentax DSLR-camera is gemaakt met een andere camera en dat het fotobestand niet compatibel is met uw Pentax-camera. Deze foutmelding komt soms ook voor bij video. Af en toe geeft deze foutmelding een beschadigd fotobestand aan. Probeer de afbeelding naar uw computer te downloaden om te zien of deze zichtbaar is op uw computerscherm. Als de computer het bestand ook niet kan lezen, is het waarschijnlijk beschadigd en verloren.

Niet genoeg batterijvermogen

Met uw Pentax DSLR-camera is een bepaald batterijvermogen vereist voor het uitvoeren van bepaalde camerafuncties, zoals het reinigen van de beeldsensor en het activeren van pixelmapping. Deze foutmelding geeft aan dat je niet genoeg batterijvermogen hebt om de functie uit te voeren die je hebt geselecteerd, hoewel de camera mogelijk nog steeds voldoende batterijvermogen heeft om nog een aantal foto’s te maken. U moet wachten met het uitvoeren van de functie die u hebt geselecteerd totdat u de batterij kunt opladen. Houd er ten slotte rekening mee dat verschillende modellen van Pentax DSLR-camera’s een verschillende reeks foutmeldingen kunnen geven. Meestal moet de gebruikershandleiding van uw Pentax DSLR-camera een lijst bevatten met andere veelvoorkomende foutmeldingen die specifiek zijn voor uw cameramodel.