Skip to content

Pinout-tabellen ATX-voeding

23 de juni de 2021
atx 24pin molex 39 01 2240 58070c3f5f9b5805c201ae9f

Pinout-tabellen voor ATX-voedingen zijn nuttige referenties bij het testen van een voeding. U moet weten welke pinnen overeenkomen met aarde of specifieke spanningen voordat u een PSU met succes kunt testen. Elke pinout-tabel van de ATX-voeding die hieronder is gelinkt (in de kopjes van elke sectie) voldoet aan versie 2.2 van de ATX-specificatie (PDF).

24-pins moederbord voedingsconnector pinout

De ATX 24-pins hoofdstroomconnector is de standaard moederbordstroomconnector die in bijna elke computer wordt gebruikt. Dit is de grote 24-pins connector die meestal aan de rand van het moederbord wordt bevestigd.

15-pins SATA-voedingsconnector pinout

ATX Seriële ATA Power Connector Pinout Tabel

De SATA 15-pins voedingsconnector is een van de vele standaard voedingsconnectoren voor randapparatuur. SATA-voedingsconnectoren kunnen alleen worden aangesloten op SATA-schijven zoals harde schijven en optische schijven. Ze werken niet met oudere PATA-apparaten.

4-pins perifere voedingsconnector pinout

ATX perifere voedingsconnector Pinout-tabel

De 4-pins voedingsconnector van Molex is een standaard voedingsconnector voor randapparatuur. Molex-stroomconnectoren kunnen worden aangesloten op veel verschillende soorten interne randapparatuur, waaronder PATA-harde schijven en optische schijven, sommige videokaarten en zelfs sommige andere apparaten.

4-pins Floppy Drive Power Connector Pinout

ATX Floppy Drive Voedingsconnector Pinout Tabel

De 4-pins voedingsconnector van het diskettestation is de standaard stroomconnector voor het diskettestation. Ook wel een Berg-connector of Mini-Molex-connector genoemd, het is opgenomen in zelfs de nieuwste voedingen, hoewel diskettestations verouderd raken.

4-pins moederbord voedingsconnector pinout

ATX 4-pins voedingsconnector Pinout-tabel

De ATX 4-pins voedingsconnector is een standaard moederbordvoedingsconnector die wordt gebruikt om +12 VDC te leveren aan de processorspanningsregelaar. Deze kleine connector wordt meestal bevestigd aan het moederbord in de buurt van de CPU.

6-pins moederbord voedingsconnector pinout

ATX 6-pins voedingsconnector Pinout-tabel

De ATX 6-pins voedingsconnector is een moederbordvoedingsconnector die wordt gebruikt om +12 VDC te leveren aan de processorspanningsregelaar, maar de 4-pins variant is de meest gebruikte connector. Deze kleine connector wordt meestal bevestigd aan het moederbord in de buurt van de CPU.