Skip to content

Problemen met Fire Stick-buffering oplossen

11 de augustus de 2022
firestickbuffering 7c9cd2a8ab344b28b7d3de3e674a4705

Wanneer een Fire Stick blijft bufferen, kan dit te wijten zijn aan verschillende verbindingsproblemen. Het kan natuurlijk meer zijn dan eenvoudige verbindingsproblemen. Om problemen met Fire Stick-buffering op te lossen, moet je bepalen met welke van deze problemen je te maken hebt en deze oplossen.

Wat veroorzaakt Fire Stick-buffering?

Wanneer u video of audio via internet streamt met een Fire Stick, worden de audio- en videogegevens gedownload naar een buffer. Een app op de Fire Stick haalt de gegevens uit de buffer en speelt deze af op je tv. Het afspelen wordt onderbroken wanneer de app moet wachten terwijl er meer gegevens in de buffer worden gedownload en u een bufferbericht ziet. De meest voorkomende oorzaken van bufferen op een Fire Stick zijn:

 • Trage internetverbinding.
 • Er zijn te veel apparaten op uw wifi-netwerk.
 • Slecht wifi-signaal naar je Fire Stick.
 • Verouderde Fire Stick-firmware.
 • Te veel apps uitvoeren op de Fire Stick.
 • Fire Stick is oververhit.
 • Fire Stick besmet met malware.
 • Problemen met de streamingdienst.

Hoe voorkom ik dat mijn Fire Stick buffert?

Om te voorkomen dat uw Fire Stick buffert, kunt u veel oplossingen proberen voor elk van de meest voorkomende problemen waarvan bekend is dat ze dit probleem veroorzaken. Probeer elk van deze oplossingen in volgorde:

 1. Controleer uw internetsnelheid. Gebruik indien mogelijk een apparaat dat is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk op dezelfde algemene locatie van uw Fire Stick. Je hebt snelheden nodig van ongeveer 5 Mbps voor standaarddefinitievideo, 10 Mbps voor high-definition video en 25 Mbps voor 4K-video, maar sommige streamingdiensten hebben andere vereisten.

 2. Koppel andere apparaten los van je wifi. Als je veel apparaten hebt aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk, koppel ze dan tijdelijk los of schakel ze uit. Als dat uw bufferprobleem oplost, is uw netwerk waarschijnlijk overbelast. Mogelijk hebt u een router nodig die voor meer apparaten is ontworpen.

 3. Verbeter uw wifi-signaal. Gebruik de HDMI-verlengkabel die bij je Fire Stick is geleverd om hem weg te halen van je televisie. Als je tv in een kast staat, heb je mogelijk een langere verlengkabel nodig. U kunt ook proberen uw draadloze router dichter bij de Fire Stick te plaatsen en eventuele obstakels te verwijderen die het signaal blokkeren.

 4. Start je Fire Stick opnieuw op. Als u veel apps op uw Fire Stick uitvoert, kan dit bufferproblemen veroorzaken. Haal de stekker van je Fire Stick uit het stopcontact voor minstens vijf minuten, sluit hem dan weer aan en kijk of het probleem is opgelost.

 5. Wis de cache op uw Fire Stick. Telkens wanneer u bufferproblemen, lage snelheden en app-crashes ervaart, kan het wissen van de cache ervoor zorgen dat mogelijk beschadigde gegevens geen problemen veroorzaken.

 6. Update je Fire Stick. Als uw Fire Stick verouderd is, kan dat bufferproblemen veroorzaken. Zoek en installeer alle beschikbare firmware-updates en controleer vervolgens of uw bufferprobleem nog steeds bestaat.

 7. Voorkom dat je Fire Stick oververhit raakt. Een hete Fire Stick kan bufferproblemen veroorzaken. Probeer de Fire Stick naar een andere HDMI-poort te verplaatsen waar hij meer luchtstroom krijgt, of verplaats hem met een HDMI-verlengkabel.

 8. Reset je Fire Stick naar de fabrieksinstellingen. Als uw Fire Stick corrupte firmware of een malwareprobleem heeft, is de eenvoudigste manier om dit op te lossen, de Fire Stick opnieuw in te stellen. Dat zal het terugbrengen naar de oorspronkelijke fabrieksstaat, dus u moet het instellen en uw apps opnieuw installeren. Als je in het verleden apps hebt gesideload, wees dan voorzichtig met welke bronnen je vertrouwt, aangezien een met malware geïnfecteerde app je probleem kan hebben veroorzaakt.

Moet ik de cache op mijn Fire Stick wissen?

U moet de cache op uw Fire Stick wissen wanneer u bufferproblemen, lage snelheden en app-crashes ondervindt. Het wissen van de cache dwingt apps om gegevens die eerder op het apparaat waren opgeslagen opnieuw te downloaden, maar er is geen ander nadeel. Als u de cache wist, logt u niet uit bij apps of verwijdert u apps, maar alleen tijdelijke gegevens die zijn ontworpen om dingen te versnellen.

Waarom blijft mijn Amazon Fire Stick bevriezen?

Er zijn een paar verschillende redenen waarom een ​​Fire Stick blijft bevriezen. Als het lijkt te bevriezen wanneer je video’s streamt, kan het een bufferprobleem zijn. Als apps vastlopen, of het lang duurt om door menu’s te navigeren of apps te openen, kan je een oververhitte vuurstick hebben, beschadigde cachebestanden die je moet wissen of verouderde firmware. Als uw Fire Stick is vastgelopen op het Amazon-logo, kan het opnieuw opstarten van de Fire Stick uw probleem oplossen.

Waarom blijft mijn Fire Stick zo achter?

Als uw Fire Stick niet of traag reageert, wordt het probleem meestal opgelost door de Fire Stick opnieuw op te starten of opnieuw in te stellen. Invoervertraging kan ook worden veroorzaakt door de batterijen in de afstandsbediening als ze moeten worden vervangen. Als je achterblijvende audio ervaart, waarbij de Fire Stick-audio is vertraagd, kun je dat probleem vaak oplossen door de afspeeltaal te wijzigen, terug te spoelen en vooruit te spoelen, of een video te sluiten en deze vervolgens opnieuw te openen. Het herstarten van de Fire Stick kan ook zorgen voor achterblijvende audio.

FAQ

 • Hoe repareer ik mijn Fire Stick-afstandsbediening?

  Als uw Fire Stick-afstandsbediening niet werkt, vervangt u de batterijen en koppelt u de afstandsbediening opnieuw. Zorg ervoor dat u dichtbij genoeg bent en dat er geen obstakels of interferenties zijn. Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt, gebruik dan de mobiele Fire TV-app.

 • Waarom kan mijn Fire Stick geen verbinding maken met wifi?

  Als je Fire Stick geen verbinding met wifi kan maken, ga je naar de instellingen en vergeet je het netwerk en probeer je opnieuw verbinding te maken. Gebruik indien mogelijk een Ethernet-verbinding. Als je een VPN hebt geïnstalleerd, probeer deze dan uit te schakelen.

 • Hoe verbeter ik de streamingkwaliteit op mijn Fire Stick?

  Om de streamingkwaliteit van uw Fire Stick te verbeteren, gaat u naar Instellingen > Voorkeuren > Gegevensbewaking en draai het Uitof laat Gegevensbewaking ingeschakeld en wijzig Videokwaliteit instellen in Het beste. Alle stappen die u neemt om uw wifi-snelheid te verhogen, zullen ook de streamingkwaliteit verbeteren.