Skip to content

Samsung’s gelekte Galaxy-notebooks maken me enthousiast

16 de juni de 2021
GettyImages 646710562 8d59a0a89c5646119f7b8fd9cd88f7c7

Belangrijkste leerpunten

  • Er gaan geruchten dat Samsung deze maand twee spannende nieuwe laptops zou kunnen lanceren.
  • De strak ogende Galaxy Book Pro zal naar verluidt beschikbaar zijn in zowel blauw als zilver, terwijl de Pro 360 in marineblauw en goud zal komen.
  • De nieuwe laptops komen in een keuze uit 13-inch en 15-inch schermen.

Ik kan niet wachten om de nieuw gelekte laptops van Samsung uit te proberen, als gelekte afbeeldingen correct blijken te zijn. Volgens een rapport zouden de Galaxy Book Pro en Galaxy Book Pro 360 al deze maand kunnen worden gelanceerd. De strak ogende Galaxy Book Pro zal naar verluidt beschikbaar zijn in zowel blauw als zilver, terwijl de Pro 360 in marineblauw en goud zal komen. Qua ontwerp zien de nieuwe Samsung-notebooks eruit als een mashup van Apple’s MacBook-lijn en Microsoft’s Surface-laptops. De gelekte afbeeldingen laten ook zien dat de notebooks een vierkant uiterlijk hebben dat zowel zakelijk als verfrissend is.

Opties in overvloed

Ik ben op zoek geweest naar een mogelijke vervanging voor een noodlijdende MacBook Pro, en deze Samsung-laptops zouden een goede optie kunnen zijn. Met de legendarische schermen van Samsung zouden ze alle kijkhoeken, helderheid en kleurnauwkeurigheid moeten bieden die ik nodig heb. De nieuwe laptops komen in een keuze uit 13-inch en 15-inch schermen. De Pro 360 ondersteunt Samsung’s S Pen-stylus. De Pro 360 beschikt blijkbaar ook over een USB Type-C-poort, hoofdtelefoonaansluiting en microSD-kaartsleuf, terwijl het Pro-model een USB Type-A-poort, kaartsleuf en hoofdtelefoonaansluiting heeft.

De geruchten over de specificaties lijken het uiterlijk van de laptops bij te kunnen houden. Beide modellen zullen naar verluidt Intel-chips van de 11e generatie bevatten en je kunt een ingebouwde grafische kaart of een afzonderlijke NVIDIA MX450-kaart kiezen. De nieuwe modellen zullen beschikken over HD AMOLED-schermen, Thunderbolt 4 en een LTE mobiele modemoptie.

Een MacBook Pro-alternatief?

Na vele jaren als Applehead te zijn geweest, ben ik klaar om dingen te veranderen met de MacBook-hardware; het ontwerp begint te sober en gedateerd aan te voelen. Ik zou ook graag de optie hebben om een ​​stylus te hebben om aantekeningen te maken op mijn laptop, en de S Pen ziet eruit alsof hij bij de rekening zou passen. Het vouwscharnierontwerp is ook verleidelijk. Ik wissel constant tussen mijn MacBook en mijn iPad, dus het zou geweldig zijn als ik een apparaat zou kunnen vinden dat zowel als tablet als als laptop werkt. De iPad-toetsenbordbehuizing werkt uitzonderlijk goed, maar het scherm op mijn iPad is slechts 11 inch – niet genoeg om serieus werk gedaan te krijgen.

Samsung Galaxy Book Ion op een witte achtergrond

Ik heb eerder laptops voor tweeërlei gebruik uitgeprobeerd met een opvouwbaar scharnier, maar ze zijn allemaal op de een of andere manier tekortgeschoten, net als Chromebooks en sommige Windows-laptops die ik heb geprobeerd. De Pro 360 ziet eruit alsof hij een game-changer kan zijn voor die momenten waarop je snel wilt overschakelen van werken met het toetsenbord naar het opvouwen als een tablet voor een Netflix-binge. Verder heb ik als iemand met een redelijk slecht gezichtsvermogen die uren per dag naar een laptop zit te turen, ook een scherm van topkwaliteit nodig. Als vooraanstaande display-maker heb ik goede hoop dat Samsung in deze nieuwe modellen uitstekende schermen zal aanbieden. “Ik ben op zoek geweest naar een mogelijke vervanging voor een noodlijdende MacBook Pro, en deze Samsung-laptops zouden een goede optie kunnen zijn.”

Deze nieuwe laptops zouden me kunnen verleiden om bij Apple weg te gaan. Ik ben niet meer zo gehecht aan Apple-producten als vroeger, vanwege het simpele feit dat ik meestal Google-applicaties gebruik die op verschillende platforms beschikbaar zijn. Ik schrijf in Google Documenten, verstuur e-mails in Gmail, plan afspraken in Google Agenda en maak snelle notities in Google Keep. Om me in het Windows-ecosysteem te laten springen, zou er solide hardware voor nodig zijn. Ik heb nog nooit een laptop gebruikt met een scherm en toetsenbord dat zo goed is als mijn huidige MacBook, maar de uitgelekte afbeeldingen van Samsungs nieuwste laptops doen me denken dat ik mijn nieuwe thuis kan vinden. Ik kijk ernaar uit om de Galaxy Book Pro en Galaxy Book Pro 360 uit te proberen wanneer ze worden gelanceerd. Persoonlijk geloof ik dat de Pro 360 met een 15-inch scherm in marineblauw een geweldige machine zou kunnen zijn voor zowel werk als ontspanning.