Skip to content

Sony’s stand van zaken richt zich op games, niet op hardware

28 de juli de 2021
ScreenShot2020 08 07at3.27.36PM 4c5b9b4e453e4055921375828f1f2cca

Belangrijkste leerpunten

  • Sony’s State of Play-evenement toonde veel games, maar niets over PS5.
  • Er werden veel sequels getoond, maar met meer vrouwen en diverse speelbare personages.
  • Er zijn nog steeds tal van problemen in de game-industrie, waaronder arbeidspraktijken zoals ‘crunch’.

Met een focus op nieuwe games in plaats van de aankomende PlayStation 5, wekte Sony’s nieuwste State of Play-evenement enige interesse, maar geen echte opwinding over nieuwe releases. De getemperde opwinding kan zich vertalen in minder aankopen op de eerste dag of meer mensen die concurrerende consoles kopen, zoals de Xbox Series X van Microsoft. Sony heeft zich deze keer echter wel gericht op raciaal diverse personages en vrouwelijke hoofdrolspelers, en hoewel de inspanning in de huidige economie, is het noodzakelijk voor een meer inclusieve gaminggemeenschap.

Veilige vervolgen, diverse personages

Veel van de nieuwe games die tijdens State of Play werden genoemd, voelden meer als updates van bekende klassiekers dan als nieuwe ervaringen, met veel genummerde releases, waaronder Crash Bandicoot 4 en Spekkie 2.

Een gamer die geïdentificeerd wilde worden met haar Twitch-naam, Rahne, vond de sterke focus op remakes of sequels een goed idee: “Die titels nieuw leven inblazen… is een briljante marketingtactiek die meer erkenning krijgt bij deze kleinere ontwikkelaars en studio’s die – nu, meer dan ooit – meer ondersteuning nodig hebben!”

Afgezien van een overvloed aan sequels, toonden de games meer diversiteit in karakters, waardoor spelers meer zij- en etnisch diverse karakters konden besturen. Deze trend weerspiegelt de industrie als geheel, die de laatste tijd vooruitgang heeft geboekt in de richting van meer vertegenwoordiging van niet-blanke, niet-mannelijke karakters.

Meer vrouwelijke hoofdrolspelers

Veel aanbevolen games, zoals Genshin-impact en padloos, ster vrouwelijke hoofdrolspelers, een inspanning die niet is genegeerd. “Ik heb gespeeld” Pokémon sinds de oude dagen. Zodra ze de . opnieuw hebben gemaakt rood en Blauw games en je kon spelen als een meisje, ik werd super enthousiast, “legde Areol Ewing uit, die livestreamt op Twitch op AreolTheJinx. “Het veranderde helemaal niets aan het spel, maar het feit dat ik een meisje kon zijn, betekende zoveel voor me. Toen ze naar buiten kwamen met de [Nintendo] 3DS en ik zou een zwarte meid kunnen zijn, ik moest bijna huilen. Ik speel dit spel al mijn hele leven en ik kan eindelijk mezelf zijn”, aldus Ewing.

Gamer Lauren Hamilton, die bij Six Wing Studios werkt aan een gamified app voor geestelijke gezondheid, voelt zich aangetrokken tot games die spelers helpen hun eigen begrip van zichzelf en anderen te vergroten. “De enige manier om [gaming] meer verwelkomend is om een ​​grotere diversiteit aan mensen in de kamer te hebben,” zei ze. Hamilton schrijft meer inclusiviteit toe aan het succes van games zoals Epic’s Fortnite– er is een gelijk aantal vrouwelijke en mannelijke personages en verschillende huidtinten, hoewel je ze moet kopen om ze te gebruiken. “Meisjes denken soms dat ze niet zo goed zijn in videogames, maar met nieuwere games zoals Fortnite, je kunt hulp krijgen van andere spelers, met elkaar over dingen praten en elkaar opbouwen – als je denkt dat je niet zo goed bent als de anderen, is dat oké.” Als deze game gemaakt is ten koste van de mentale, fysieke en financiële gezondheid van de werknemers, wil ik deze game dan echt steunen?

Gamers op hun hoede voor een giftige game-ontwikkelingscultuur

Er is natuurlijk nog een lange weg te gaan om de game-industrie als geheel te verbeteren. Gamers zijn meer afgestemd op het nieuws en de praktijken en ontwikkelingen in de sector beïnvloeden hun aankoopbeslissingen. Neem bijvoorbeeld ‘crunch’, de enorme druk om een ​​game af te maken voor de lancering, die lange uren, veel (vaak tegenstrijdige) zakelijke eisen en geen slaap met zich meebrengt, wat leidt tot zowel burn-out van de game-ontwikkelaar als een slechter product. De ontwikkelaars van de State of Play-featured game Aeon Moet Sterven naar verluidt liep uit als gevolg van crunch. Ewing verklaarde dat crunch haar aankoopbeslissingen beïnvloedt en zei: “Ik wil goede werkomstandigheden ondersteunen. Als deze game gemaakt is ten koste van de mentale, fysieke en financiële gezondheid van de werknemers, wil ik deze game dan echt steunen?”

Mysterieuze hardware

Sony heeft gezwegen over de details van de aankomende console-hardware, die later dit jaar wordt gelanceerd, ondanks het feit dat er een aantal PS5-releases zijn getoond. Dat zit bij sommigen niet lekker. Een gamer, die via haar Twitch-handvat PleasantlyTwstd om identificatie vroeg, zei: “[Currently], Ik zou de PS5 niet kopen, aangezien veel van de games waarin ik geïnteresseerd ben op pc, PS4 of beide zijn, en ik heb een degelijke high-end rig en een PS4,” vertelde ze Lifewire via e-mail. “Misschien in de herfst … we zullen meer horen over de PS5, de kosten ervan en wat hem precies onderscheidt, en misschien verander ik van gedachten.”

Anderen spraken hun enthousiasme uit, zoals de zichzelf beschreven “Sony Pony” Anthony Flarida, die de videogamepodcast “Dads, Beards, Nerds” host. “PlayStation 5 zal een must-buy zijn binnen de eerste maand na lancering”, vertelde hij ons. “Met specificaties die gericht zijn op meer [usability], Ik kijk er naar uit om games te spelen met minder laadtijden en meer tijd in de game om te genieten van het verhaal en de gamemechanica.” Ongeacht in welk kamp je valt, de angst om te wachten op een nieuwe console is iets dat bedrijven gebruiken om te rijden interesse van de consument. We zullen waarschijnlijk meer horen naarmate we dichter bij de lanceringsdatum komen deze feestdagen.

Liefde voor gamen

Met grote persoonlijke videogameconferenties zoals E3 en Pax West die werden geannuleerd vanwege de COVID-19-pandemie, slaagde Sony’s State of Play erin intriges en enthousiasme op te bouwen. Hoewel het onduidelijk is wat de toekomst biedt voor PlayStation, om nog maar te zwijgen van de wereld, blijven games inclusief worden, deels vanwege hervormingen om een ​​einde te maken aan giftige bedrijfspraktijken zoals ‘crunch’. Ondanks alle onzekerheid blijft de videogame-ervaring verbeteren, zowel voor makers als voor spelers.