Skip to content

Ssleay32.dll repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

28 de juli de 2021
ssleay32 dll error message 59b0520103f40200111216bf

Ssleay32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het ssleay32 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen ssleay32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het foutbericht ssleay32.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Ssleay32.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop ssleay32.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u ssleay32.dll-fouten kunt zien:

 • Ssleay32.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat ssleay32.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]ssleay32.dll
 • Het bestand ssleay32.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: ssleay32.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer.

Ssleay32.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. De context van de ssleay32.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Ssleay32.dll Fouten Te Repareren

Download ssleay32.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van ssleay32.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de ssleay32.dll-fout.

 1. Herstel ssleay32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” ssleay32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u ssleay32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u ssleay32.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van ssleay32.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige ssleay32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de ssleay32.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de ssleay32.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 4. Installeer het programma dat het bestand ssleay32.dll gebruikt opnieuw. Als de ssleay32.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Als u deze DLL-fout met betrekking tot OpenSSL vindt, kijk dan waar u het ssleay32.dll-bestand kunt vinden via het installatiepad als het opnieuw installeren het niet helemaal oplost. Via die link kunt u zien waar het DLL-bestand moet worden gekopieerd om het te kunnen gebruiken. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand ssleay32.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 5. Start het programma of spel met beheerdersrechten door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen Als administrator uitvoeren. Het kan zijn dat het programma onder normale omstandigheden, met reguliere machtigingen, geen toegang heeft tot het bestand ssleay32.dll. Mogelijk moet u het bronprogramma vinden in de installatiemap van het programma om de toepassing als beheerder te starten. In Windows is dit meestal: C:Program Files of C:Program Files (x86), en u bent waarschijnlijk op zoek naar een EXE-toepassingsbestand.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met ssleay32.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand ssleay32.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand ssleay32.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als ssleay32.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand ssleay32.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die ssleay32.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele ssleay32.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om ssleay32.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige ssleay32.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier als een “laatste redmiddel”-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de ssleay32.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de ssleay32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als ssleay32.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.