Skip to content

Telefoons of elektronische apparaten in vliegtuigen uitschakelen

18 de juni de 2021
8107134068 8ce8c5e3bf k 5b3ec199c9e77c00371a7983

Kun je tijdens het opstijgen je mobiele telefoon of een ander elektronisch apparaat in een vliegtuig gebruiken of moet je deze uitzetten? Het korte antwoord is… soms. Het hangt af van het beleid van zowel de luchtvaartmaatschappij als het land.

Wat de FCC en FAA zeggen over telefoongebruik tijdens de vlucht

In de Verenigde Staten heeft de Federal Communication Commission (FCC) het gebruik van een telefoon verboden terwijl het vliegtuig van de grond is, ongeacht de luchtvaartmaatschappij. Deze beperking is ingesteld door de FCC om mogelijke problemen met zendmasten te omzeilen. De FCC-regelgeving luidt als volgt: Mobiele telefoons geïnstalleerd in of vervoerd aan boord van vliegtuigen, ballonnen of enig ander type vliegtuig mogen niet worden bediend terwijl dergelijke vliegtuigen in de lucht zijn (de grond niet raken). Wanneer een vliegtuig de grond verlaat, moeten alle mobiele telefoons aan boord van dat vliegtuig worden uitgeschakeld.

Een afzonderlijke wet van de Federal Aviation Administration (FAA) staat het gebruik van draadloze apparaten tijdens het vliegen echter toe: (b) (5): elk ander draagbaar elektronisch apparaat waarvan de exploitant van het vliegtuig heeft vastgesteld dat het geen interferentie veroorzaakt met het navigatie- of communicatiesysteem van het luchtvaartuig waarop het zal worden gebruikt.

In het geval van een luchtvaartuig dat wordt geëxploiteerd door een houder van een exploitatiecertificaat van een luchtvaartmaatschappij of een exploitatiecertificaat, wordt de op grond van paragraaf (b)(5) van deze sectie vereiste vaststelling gedaan door die exploitant van het luchtvaartuig waarop het specifieke apparaat is geïnstalleerd. om gebruikt te worden. In het geval van andere luchtvaartuigen kan de beslissing worden genomen door de gezagvoerder of een andere exploitant van het luchtvaartuig.

Dit betekent dat de ene luchtvaartmaatschappij oproepen tijdens de vlucht voor alle of bepaalde vluchten kan toestaan, terwijl een andere alle telefoongebruik gedurende de gehele vlucht of alleen tijdens het opstijgen kan verbieden. Europa heeft ook enkele luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, die het gebruik van mobiele telefoons op vluchten toestaan ​​en andere die dat niet doen. Veel Chinese luchtvaartmaatschappijen staan ​​het gebruik van telefoons helemaal niet toe. Het is duidelijk dat er geen algemeen beleid of wet is die bepaalt waar en wanneer u kunt bellen op een vlucht. De beste manier om te bepalen of u een telefoon of andere elektronica op uw volgende vlucht mag gebruiken, is door contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en met hen te overleggen.

Waarom sommige luchtvaartmaatschappijen geen elektronica toestaan

Een reden waarom luchtvaartmaatschappijen het gebruik van mobiele apparaten op vluchten niet toestaan, is omdat ze interferentie veroorzaken met radio’s en instrumenten aan boord, maar het is niet de enige reden. Telefoneren kan sociaal opdringerig zijn, vooral in dicht opeengepakte omgevingen zoals een vliegtuig. Sommige mensen ergeren zich gewoon aan passagiers die lange tijd aan de telefoon zitten, en wie kan het hen kwalijk nemen? Sommige luchtvaartmaatschappijen ondersteunen het gebruik van dergelijke apparaten om te concurreren met concurrerende bedrijven die dat niet doen. Dat beleid is iets waar klanten rekening mee moeten houden bij het kiezen tussen luchtvaartmaatschappijen.