Skip to content

Thuistelefoonservice: annuleren of behouden?

29 de juli de 2021
GettyImages 767977167 b243403929d24361a87aef2768606aef

Het deactiveren van uw thuistelefoonservice en uitsluitend het gebruik van een mobiele telefoon is een steeds populairdere optie. Het consolideren van uw twee telefoonrekeningen in één is niet alleen een aantrekkelijke financiële beslissing, maar ook een manier om dingen te vereenvoudigen. Hier zijn een paar factoren om te overwegen.

De signaalsterkte

Als je thuis bent, ben je niet mobiel. Dit betekent dat je waarschijnlijk altijd een vergelijkbare signaalontvangst zult hebben, tenzij je van mobiele provider verandert of ze hun netwerk aanzienlijk verbeteren om een ​​dode zone te verbeteren. Als het signaal van uw mobiele telefoon thuis zwak is, omdat uw provider onvoldoende service biedt of omdat de architecturale structuur van uw huis het signaal van uw mobiele telefoon verzwakt, lijkt het deactiveren van uw vaste lijn misschien een slechte beslissing. Het alternatief is ineengedoken in een bepaalde hoek van je huis waar je mobiele telefoon graag hebt en stil te zitten om te voorkomen dat je een gesprek verliest. Dit is natuurlijk niet ideaal. Hoewel de signaalontvangst sterk is verbeterd, is deze nog steeds niet zo betrouwbaar als een traditionele, op koper gebaseerde telefoonlijn.

Prijs

Als u analyseert hoeveel u uitgeeft aan uw mobiele telefoonrekening in vergelijking met uw vaste telefoonrekening, is het dan financieel verstandig om uw vaste lijn te beëindigen en alleen op uw mobiele telefoon te vertrouwen? Door de trend dat mensen hun vaste telefoonlijn laten vallen ten gunste van mobiele telefoons, hebben bedrijven die vaste lijnen aanbieden hun inkomsten zien afnemen. Als zodanig hebben ze hun tariefplannen aangepast om concurrerend te blijven. Als de gesprekskwaliteit met uw mobiele telefoon thuis voor u werkt, zorg er dan voor dat de geldfactor u geld bespaart in plaats van verliest.

Vaste lijnen als back-up

Als je mobiele telefoon thuis doodgaat omdat je batterij leeg is geraakt, kan een vaste lijn een handige back-upoptie zijn, vooral in geval van nood. Zelfs als je mobiele telefoon doodgaat, kun je natuurlijk nog steeds beginnen met het oplaadproces en meteen bellen. Als uw mobiele telefoon kapot gaat of een hardwarestoring heeft en sterft, kunt u er alleen op vertrouwen dat u geen telefoon meer heeft. Het hebben van een vaste lijn kan een belangrijke back-up zijn en ook gemoedsrust bieden.

Koperen telefoonservice versus VoIP

Tegenwoordig is de grote vraag over thuistelefoonservice of u traditionele op koper gebaseerde technologie moet gebruiken of moet overschakelen naar VoIP (Voice over Internet Protocol). VoIP-service loopt via internet in plaats van een traditionele, op koper gebaseerde telefoonlijn. De service kost je vaak minder en wordt geleverd met onbeperkte minuten. Bedrijven als Vonage hebben VoIP populair gemaakt. Maar waarom zou u thuis voor VoIP betalen en niet uitsluitend op uw mobiele telefoon vertrouwen? Als u het goedkoper en gemakkelijker vindt om slechts één telefoonrekening te hebben, kunnen die redenen alleen al voldoende zijn om het telefoonsnoer thuis door te snijden.