Skip to content

Tips om Google Zoeken effectief te gebruiken

4 de augustus de 2021
googlesearch e1872e7412e44dfaaed213836946674e

Stel dat u een vakantie probeert te plannen naar een plek waar u kunt paardrijden. U typt “paarden” in Google en krijgt resultaten terug: 1-10 van ongeveer 1.93.000.000! Dat is veel te veel. Uw vakantie is voorbij voordat u klaar bent met zoeken op internet. Het is je misschien ook opgevallen dat er kaartsuggesties zijn voor paarden, maar die zijn alleen van toepassing op locaties met paarden bij jou in de buurt. Hoe kunt u uw zoekopdracht effectief targeten?

Zoektermen toevoegen

De eerste stap is om uw zoekopdracht te verfijnen door zoekwoorden toe te voegen. Wat dacht je van paardrijden? Dat beperkt de zoekopdracht tot 35.500.000. De resultaten van Google tonen nu alle pagina’s die de zoektermen ‘paard’ en ‘rijden’ bevatten. Dat betekent dat uw resultaten zowel pagina’s met paardrijden als rijpaard zullen bevatten. Het is niet nodig om het woord ‘en’ in te typen. Net als bij een zoekopdracht naar ‘paard’, kan Google ervan uitgaan dat je een paardrijplek bij jou in de buurt wilt vinden en een kaart met stallen in de buurt laten zien.

Stemming Words

Google zoekt automatisch naar varianten van de woorden die u gebruikt, dus als u zoekt naar paardrijden, zoekt u ook naar ​”rijden” en “paarden”.

Citaten en andere interpunctie

Google zoeken naar paardrijden

Laten we het beperken tot alleen pagina’s met de exacte zin “paardrijden” in hen. Doe dit door aanhalingstekens te plaatsen rond de zin waarnaar u wilt zoeken. Dit beperkt het tot 10.600.000. Laten we vakantie toevoegen aan de zoektermen. Omdat we de exacte uitdrukking “vakantie voor paardrijden” niet nodig hebben, typt u deze als “paardrijden” vakantie. Dit is veelbelovend. We zitten op 1.420.000 en de eerste pagina met resultaten lijkt allemaal over paardrijvakanties te gaan. Evenzo, als u resultaten had die u wilde uitsluiten, zou u een minteken kunnen gebruiken, dus paardenfokkerij resultaten van paard zou opleveren zonder het woord fokken op de pagina. Zorg ervoor dat u een spatie voor het minteken plaatst en geen spatie tussen het minteken en het woord of de zin die u wilt uitsluiten

Bedenk andere manieren om het te zeggen

Google zoeken naar gastboerderijen of kerelboerderijen

Is geen ander woord voor een plaats waar paardrijvakanties worden gehouden? “gastenboerderij?” Wat dacht je van “kerel boerderij.” Je kunt zoeken naar synoniemen met Google, maar als je vastzit aan iets superbelangrijks, kun je ook zoektermen vinden met Google Insights for Search.

Ofwel OF

Zoek op Google naar guest ranch of dude ranch

Elk van deze termen kan worden gebruikt, dus hoe zit het met het zoeken naar beide tegelijk? Typ hoofdletters om resultaten te vinden die de ene of de andere term bevatten OF tussen de twee termen die u wilt vinden, dus typ ‘“kerel ranch” OF “gast ranch.”‘ Dat zijn nog steeds veel resultaten, maar we zullen het verder verfijnen en er een vinden op rijafstand.

Controleer je spelling

Automatisch verkeerd gespeld woord voorstellen

Laten we een kerelboerderij zoeken in Misurri. Drat, dat woord is verkeerd gespeld. Google zoekt behulpzaam naar het woord (477 andere mensen kunnen Missouri ook niet spellen.) Maar bovenaan het resultatengebied wordt ook gevraagd ‘Bedoelde u: “dude ranch” OF “guest ranch” Missouri”‘ Klik op de link, en hij zoekt opnieuw, dit keer met de juiste spelling. Google stelt ook automatisch de juiste spelling voor terwijl u typt. Klik gewoon op de suggestie om die zoekopdracht te gebruiken.

Kijk naar de Groepering

Google resultaten voor dude ranch

Google maakt vaak een informatievak voor zoektermen. In dit geval is het informatievak een plaats pagina met locatie, telefoonnummer en recensies. Plaatspagina’s bevatten vaak ook een link naar een officiële website, de openingstijden en de tijden waarop het bedrijf het drukst is.

Bewaar wat cache

Google resultaten voor dude ranch

Als u op zoek bent naar een specifiek stuk informatie, kan het soms worden begraven in een trage webpagina. Klik op de link in het cachegeheugen en Google toont u de momentopname van de webpagina die op hun server is opgeslagen. U kunt het bekijken met opgeslagen afbeeldingen (indien aanwezig) of alleen de tekst. Dit kan u helpen een webpagina snel te scannen om te bepalen of dit is wat u nodig hebt. Houd er rekening mee dat dit ​oud info, en niet alle websites bevatten een cache. Een andere manier om snel naar de resultaten te gaan die u nodig heeft op een pagina met veel informatie, is door gewoon uw browser te gebruiken Controle-F (of op een Mac Commando-F) functie om een ​​woord op de pagina te vinden. Veel mensen vergeten dat dit een optie is en verspillen uiteindelijk tijd aan het onnodig doorbladeren van een stapel woorden op een lange pagina.

Andere soorten zoekopdrachten

Alternatief zoeken naar gastranch in missouri dude ranch

Google kan helpen met allerlei geavanceerde zoekopdrachten, zoals video’s, patenten, blogs, nieuws en zelfs recepten. Zorg ervoor dat u de links boven aan uw pagina met zoekresultaten van Google controleert om te zien of er een zoekopdracht is die mogelijk nuttiger is. Er is ook een Meer knop voor meer opties, voor het geval u het gewenste type resultaten niet kunt vinden. Je kunt ook op Google zoeken naar het adres van een Google-zoekmachine die je niet meer weet, zoals Google Scholar. In ons voorbeeld van een gastboerderij is het misschien handiger om, in plaats van te zoeken op de hoofdzoekmachine van Google, naar een kerelboerderij in Missouri te zoeken terwijl je naar een kaart kijkt. Klik hiervoor op de Maps-link bovenaan het scherm om naar Google Maps te gaan. U zult echter merken dat deze stap niet altijd nodig is. Er zijn al kaartresultaten ingesloten in de zoekresultaten. Als je geïnteresseerd bent in de Bucks en Spurs gastenboerderij, u kunt klikken op de routebeschrijving link vermeld onder het adres in de zoekresultaten. U kunt ook op de kaart aan de zijkant van het scherm klikken. Houd er rekening mee dat niet elke locatie een website zal hebben, dus soms is het nog steeds handig om in Google Maps te zoeken in plaats van vast te houden aan de hoofdzoekmachine van Google.