Skip to content

Tips voor het meenemen van een camera naar Disney World

10 de juli de 2021
pete s dragon actor oakes fegley visits walt disney world 586219318 57b7cad05f9b58cdfd2c874f

Als je de themaparken in het Disney World-complex bezoekt, wil je al het plezier en de opwinding vastleggen, en dat betekent foto’s maken. Sommige mensen zijn goed met smartphonefoto’s, vooral gezien de steeds evoluerende technologie in mobiele telefooncamera’s. Anderen sjouwen kleine point-and-shoot camera’s in hun zakken. Degenen die superieure beeldkwaliteit willen, brengen DSLR (digitale spiegelreflex) of spiegelloze ILC (verwisselbare lens) camera’s mee.

Hier zijn een paar tips om een ​​camera naar Disney World te brengen.

Foto- en videomogelijkheden

Assepoester's kasteel, vriendenstandbeeld in Disneyland bij nacht

Het kasteel van Assepoester, vriendenstandbeeld in Disneyland bij nacht.

Leuke, interessante rekwisieten zijn alomtegenwoordig in Disney World, te beginnen met het iconische Assepoester’s kasteel. Je mag foto’s maken op het terrein van het Disney World-pretpark, met één waarschuwing: je mag bij sommige attracties geen onbeperkte items meenemen. De reden is simpel: ze kunnen aan je greep ontsnappen en jou of andere rijders pijn doen. Borden buiten elke attractie vermelden eventuele beperkingen die van toepassing zijn, zoals of u bepaalde items voor de duur bij u mag houden. Voor de meeste ritten moet je je tas in een zak of compartiment plaatsen dat deel uitmaakt van de rit of de tas bij je voeten houden. Als je tas te groot is, zal een begeleider je hiervan op de hoogte stellen. In dat geval kun je hem achterlaten bij een niet-rijder of in een van de kluisjes in Disney World. Voor ritten met scherpe bochten en hoge snelheden waarbij u uw tas meeneemt, houdt u uw hand op de riemen, steekt u uw voeten erdoorheen of gaat u erop staan ​​terwijl u aan het rijden bent – alles wat nodig is om de tas aan u vast te houden.

Cameratassen

Cameratas in rugzakstijl

Een cameratas in rugzakstijl is gemakkelijk dicht bij je te houden, zodat je apparatuur beschermd blijft tegen diefstal en beschadiging. Zakken en scheidingswanden helpen om alles georganiseerd en gereed te houden. Overweeg er een die uw camera ook tegen water zal beschermen; buien komen vaak voor, vooral op zomermiddagen. Verwacht dat een begeleider je tas doorzoekt wanneer je het park binnenkomt.

Een cameratas opbergen

Volledig beeld van kluisjes

Zoals hierboven vermeld zijn op alle parken lockers te huur. Vanaf november 2019 bieden Magic Kingdom en Epcot lockers in drie maten aan:

  • Klein: 12 inch bij 10 inch bij 17 inch; $ 10/dag.
  • Groot: 15,5 inch bij 13 inch bij 17 inch; $ 12/dag.
  • Jumbo: 17 inch bij 22 inch bij 26 inch; $ 15/dag.

Typhoon Lagoon en Blizzard Beach waterparken bieden deze:

  • Standaard: 12,5 inch bij 10 inch bij 17 inch; $ 10/dag.
  • Groot: 15,5 inch bij 13 inch bij 17 inch; $ 15/dag.

Met deze handige, veilige toegang kunt u uw apparatuur veilig opbergen wanneer u even wilt stoppen met slepen of wilt genieten van de ritten.

Uitrusting

Omdat je een groot deel van de dag tussen attracties loopt of in de rij staat, probeer je camera-uitrusting tot een minimum te beperken. Als uw camera bijvoorbeeld verwisselbare lenzen heeft, kunt u slechts een 50 mm-lens meenemen; het is licht en gemakkelijk in te pakken en te dragen.

Canon EF 50 mm f/1.8 STM-lens

Raak niet betrapt op geheugen. Neem meer geheugen mee dan u denkt nodig te hebben. Een 32 GB kaart is een goede keuze en biedt voldoende ruimte; in feite kan het ongeveer 5.700 JPG (gecomprimeerd) of ongeveer 572 ongecomprimeerde RAW-opnamen bevatten met een resolutie van 16 MP (megapixels).

SanDisk-flashgeheugenkaart

Vanaf 2019 zijn geheugenkaarten verkrijgbaar in capaciteiten tot 1 TB. Dat is 1.000 GB!

Type camera

Uw beslissing over camera-apparatuur die u naar Disney brengt, hangt uiteindelijk af van uw prioriteiten. Als gemak en draagbaarheid voorop staan, je van plan bent je foto’s vooral op sociale media te delen en je smartphone een behoorlijk hoge resolutie biedt, is dat een goede keuze.

Pixel 4- en Pixel 4XL-telefoons in elke beschikbare kleur.

Als je bereid bent een klein beetje draagbaarheid in te leveren voor een hogere kwaliteit, neem dan een kleine point-and-shoot camera mee.

Digitale camera richten en schieten

Als je van plan bent om van de waterattracties te genieten, neem dan een waterdichte camera mee die speciaal is afgestemd op actiefoto’s en video, zoals een GoPro.

GoPro Hero 3+

Als u scherpe foto’s met een hoge resolutie van de hoogste kwaliteit wilt om later af te drukken, is uw DSLR-camera de juiste keuze. Welk type camera u ook meeneemt, zorg ervoor dat u:

  1. Maak een back-up van uw foto’s in de cloud met behulp van een service zoals Google Foto’s, iCloud en Dropbox; en
  2. Pak een paar externe accu’s in, zodat u niet zonder stroom komt te zitten en die once-in-a-lifetime-opname mist.

Professionele foto’s

Als je je camera helemaal niet wilt dragen, staan ​​de professionele fotografen van Disney World in de parken klaar om foto’s van je groep te maken die je later kunt kopen. Veel ritten nemen foto’s op terwijl je rijdt, waardoor je nog een optie hebt om foto’s te kopen; deze zijn meer ontworpen als leuke foto’s en niet als professionele afdrukken die u in grote formaten kunt kopen.

Verboden apparatuur

Disney World verbiedt statieven die meer dan 1,80 meter uitsteken of die niet in een cameratas passen. Bij aankomst bij de beveiligingsingang van elk themapark, zal een castlid uw statief bekijken om ervoor te zorgen dat het binnen de richtlijnen past. Selfiesticks zijn verboden. Meer info: Walt Disney World Resort Property Rules