Skip to content

Tv-bandradio’s laten werken met digitale tv’s

5 de augustus de 2021
GettyImages 97239284 c06898145c914669a50bdaf6ff6329ab

TV-bandradio’s zijn AM/FM-radio’s die ook het audiogedeelte van een analoog tv-signaal ontvangen. Hierdoor is het mogelijk om tv te luisteren op de radio. Het probleem met tv-bandradio’s is dat de tv-tuner erin niet werkt met digitale tv, wat een grote buzz-kill is. Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic en Sony.

Het probleem

De overgang naar alleen digitale televisie in 2009 heeft de radio van de tv-band de das omgedaan. Uw betrouwbare tv-bandradio kan niet werken met een digitaal tv-signaal. Het is een ongelukkig slachtoffer van de digitale transitie. Er is echter een oplossing die u kunt gebruiken om naar televisie op uw radio te luisteren.

De oplossing

U gebruikt een antenne en een DTV-converterbox om de tv-audio vast te leggen en vervolgens sluit u de audio-uitgang van de converterbox aan op luidsprekers met eigen voeding of een hoofdtelefoon. De luidsprekers of hoofdtelefoon hebben een RCA-connector nodig.

Voer de kanaalscanfunctie op de converterbox uit voordat u deze oplossing implementeert, anders krijgt u geen audio. Nadat alles correct is geconfigureerd, kunt u uw favoriete tv-programma’s beluisteren zonder het beeld te zien. Verander het kanaal met behulp van de afstandsbediening van de converterbox of de box zelf.

Mediasonic Homeworx HW180STB DTV-converterbox

Als je denkt dat dit vreemd lijkt op de manier waarop je tv-uitzendingen kijkt, dan heb je gelijk. Het is een onconventionele oplossing, maar het lost een anders kapotte situatie op. Deze oplossing werkt natuurlijk niet in situaties waarin digitale tv-ontvangst niet mogelijk is. Totdat bedrijven tv-bandradio’s met digitale tv-tuners produceren, is dit misschien alles wat u kunt doen. De ontwikkeling van een digitale tv-radio is bemoeilijkt door het feit dat digitale tv-kanalen virtuele kanaalnummers gebruiken die verschillen van de uitzendfrequentiekanalen. Sinds eind 2020 is dit probleem niet opgelost en heeft geen enkele fabrikant een werkende tv-bandradio voor digitale tv’s ontwikkeld.