Skip to content

Uitleg over de Apple TV-programmagids

2 de augustus de 2021
GettyImages 457207663 57a8b60a5f9b58974a3ff9fb

Als de toekomst van televisie apps is, wat is dan de toekomst van tv-programmagidsen? Als u al verschillende tv-gerichte apps gebruikt met uw Apple TV, besteedt u waarschijnlijk veel te veel van uw kostbare kijktijd aan het navigeren in al die verschillende apps op zoek naar iets goeds om naar te kijken. Het hoeft niet zo te zijn. Daarom zal Apple’s elektronische programmagids het voor Apple TV-gebruikers gemakkelijker maken om de programma’s te vinden die we willen bekijken. Zie het als Tivo, voor apps.

Hoe het werkt

Apple zal samenwerken met tv-netwerken en andere aanbieders van tv-appcontent om een ​​programmagids te ontwikkelen als onderdeel van tvOS. Hiermee kun je alle verschillende programma’s vinden die je tot je beschikking hebt met behulp van apps op je Apple TV, en het vervangt het eerdere plan van het bedrijf om ‘magere bundels’ televisiecontent aan te bieden. Vanaf het najaar van 2016 heeft Apple TV een functie genaamd Single Sign-On. Hiermee kunt u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor kabel-tv opslaan, zodat u zich automatisch kunt aanmelden bij apps zonder dat u elke keer uw gegevens hoeft in te voeren. Hiermee kunt u eenvoudig toegang krijgen tot tv-stations die exclusief door hun provider ter beschikking zijn gesteld aan kabelklanten. Naarmate Apple deals sluit met kabel- en satellietaanbieders, kan het via de nieuwe app een complete gids bieden voor alle beschikbare programma’s.

De geweldige gebruikersinterface van Apple

Met behulp van het San Francisco-lettertype dat u gewend bent te lezen, geeft de app de informatie weer met behulp van bekende Apple TV-gebruikersinterface-elementen, zoals catalogussjabloon, lijstsjabloon of productsjabloon. U kunt verwachten dat u kunt zien welke shows momenteel “live” beschikbaar worden gemaakt in uw verschillende apps, evenals alle gestreamde, catalogus- of pay-per-view-opties die voor u beschikbaar zijn met behulp van uw gepersonaliseerde verzameling apps en providers. Siri-ondersteuning betekent dat je naar specifieke programma’s kunt vragen, programma’s op onderwerp kunt zoeken en interessante gegevens kunt opvragen over wie de hoofdrol speelt in een programma, of volgende seizoenen kunt vinden van programma’s die je aan het kijken bent. Dit laatste is vooral handig bij het ‘binge-watchen’ van series, waarvan sommige mogelijk beschikbaar zijn op streamingdiensten zoals Netflix, terwijl recentere iteraties elders tegen betaling beschikbaar worden gesteld. De gids laat Apple TV-gebruikers ook navigeren door materiaal dat ze nog niet beschikbaar hebben op hun apparaat. Dit is goed voor contentaanbieders die nieuwe klanten kunnen bereiken via de gids, maar ook voor Apple TV-gebruikers die de shows, aanbiedingen en kabelpakketten kunnen kiezen die voor hen de beste waarde bieden.

De ultieme tv-gids

Dit is de ultieme tv-gids, omdat deze alle inhoud waarop u bent geabonneerd vanaf uw Apple TV, combineert met inhoud die exclusief aan klanten beschikbaar wordt gesteld door kabel- en satellietserviceproviders. De gids betekent ook dat zijn eigen shows, waaronder Planet of the Apps en Carpool Karaoke, beschikbaar zullen worden gemaakt als peer-spelers naast alle andere beschikbare programma’s. Ten slotte zet de tv-gids de toon voor Apple om deals te sluiten met leveranciers van inhoud, zodat Apple TV-gebruikers live shows kunnen opnemen om ze later af te spelen. Er lijkt geen goede reden om dit niet in te schakelen, aangezien deze functie beschikbaar wordt gesteld aan veel kabel- en satellietabonnees die bestaande apparatuur gebruiken. Natuurlijk betekent de toevoeging van een dergelijke functie dat Apple TV uiteindelijk de DVR zal vervangen. Dit is natuurlijk de bedoeling van Apple om ’s werelds gemakkelijkste en meest natuurlijke manier te bieden om toegang te krijgen tot allerlei soorten media via de Apple TV.