Skip to content

Updates downloaden in Windows 8.1

30 de juli de 2021
win8.1 update ef3ae42c0f2d4fc38b033e8e84f336f4

Het downloaden van updates voor Windows is cruciaal voor het onderhoud van uw computer. Updates bevatten regelmatig patches voor beveiligingsproblemen die infecties in uw machine kunnen veroorzaken, bugfixes die fouten oplossen en functies die uw besturingssysteem nuttiger kunnen maken. Hoewel u automatische updates moet hebben geconfigureerd, is dat niet altijd het geval. Om uw computer veilig te houden, moet u weten hoe u handmatig updates kunt activeren en uw update-instellingen kunt wijzigen.

Nieuwe en verbeterde pc-instellingen

De procedure voor het downloaden van updates in Windows 8.1 lijkt sterk op het proces in Windows 8. Sinds 8.1 de app PC-instellingen heeft gereviseerd, zult u echter zien dat het proces niet langer wordt onderbroken tussen de moderne app en het oude configuratiescherm. Alles wat je nodig hebt staat op één plek.

 1. Open de Charms-balk en selecteer Instellingen starten.

 2. Kiezen Update en herstel vanuit het linkerdeelvenster van het venster om naar de sectie te gaan die u nodig hebt.

  Update en herstel

 3. Selecteer Windows Update vanuit het linkerdeelvenster en je bent klaar om te gaan.

  Windows Update in menu

De Windows Update-pagina geeft u alle informatie die u nodig hebt om de status van uw update-instellingen te leren, inclusief of u bent ingesteld om uw updates automatisch te downloaden en of er momenteel updates klaar zijn voor installatie.

Handmatig updates activeren

Vanaf de Windows Update-pagina heeft u de mogelijkheid om handmatig op updates te controleren.

 1. Navigeren naar het Windows Update-venster en selecteer Check nu. Wacht terwijl Windows controleert op beschikbare updates. Het duurt maar een paar seconden, maar dat hangt af van de snelheid van uw internetverbinding. Als u klaar bent, ziet u een bericht dat u laat weten of er updates beschikbaar zijn.

  1627685726 705 Updates downloaden in Windows 81 Nu controleren” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-27″ >

 2. Als er kritieke updates beschikbaar zijn, wordt u gewaarschuwd. Als dit niet het geval is, ziet u een bericht waarin staat dat er geen updates zijn om te downloaden, maar u kunt andere updates installeren. Hoe dan ook, selecteer Bekijk details om te zien wat er beschikbaar is.

  1627685727 187 Updates downloaden in Windows 81 Details bekijken” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-31″ >

 3. Op dit scherm ziet u alle updates die beschikbaar zijn voor uw computer. U kunt elke update afzonderlijk selecteren of ervoor kiezen Selecteer alle belangrijke updates om tijd te besparen en ze allemaal tegelijk te installeren. Optionele updates zijn ook opgenomen in deze weergave, dus selecteer de updates die u wilt.

 4. Selecteer ten slotte Installeren om het proces af te ronden.

 5. Windows zal de door u geselecteerde updates downloaden en installeren. Zodra dat is gebeurd, moet u uw computer opnieuw opstarten om de configuratieprocedure te voltooien. Klik Nu opnieuw opstarten wanneer daarom wordt gevraagd of sluit de app PC-instellingen en start opnieuw wanneer het u uitkomt.

Instellingen voor automatische updates wijzigen

Het is eenvoudig genoeg om updates handmatig te activeren, maar deze methode is niet de beste strategie voor de meeste gebruikers. De gemiddelde persoon zal gewoon vergeten regelmatig te controleren op updates, en hun systeem zal onbeschermd kritieke beveiligingspatches mislopen. Om dit probleem te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw computer altijd de nieuwste updates heeft geïnstalleerd, moet u automatische updates inschakelen. Zoals hierboven vermeld, zijn alle updatefuncties van Windows ingebakken in de nieuwe en verbeterde pc-instellingen. U hoeft niet heen en weer te schakelen tussen pc-instellingen en het Configuratiescherm. Wijzigen hoe updates op uw computer worden geïnstalleerd:

 1. Terug keren naar Instellingen > Verander pc instellingen > Update en herstel > Windows Update.

  Windows Update in menu

 2. De Windows Update-pagina toont uw huidige update-instellingen. Als u ze wilt wijzigen, selecteert u de link onder de Check nu knop die zegt Kies hoe updates worden geïnstalleerd.

  Kies hoe updates worden geïnstalleerd

 3. Selecteer de vervolgkeuzelijst om te kiezen hoe Windows belangrijke updates installeert. Uw opties zijn:

  • Installeer updates automatisch.
  • Download updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil installeren.
  • Controleer op updates, maar laat mij kiezen of ik ze wil downloaden en installeren.
  • Controleer nooit op updates.

  Het wordt aanbevolen om Windows zo in te stellen dat updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd om de beste bescherming voor uw computer te bieden.

  Screenshot van update-opties

 4. Vervolgens kunt u twee extra opties selecteren onder de vervolgkeuzelijst.

  • Geef me de aanbevolen updates op dezelfde manier als ik belangrijke updates ontvang.
  • Geef me updates voor andere Microsoft-producten wanneer ik Windows bijwerk.

  Selecteer beide om de beste bescherming te bieden.

 5. Als je je keuzes hebt gemaakt, klik je op Van toepassing zijn om ze af te ronden.

Als je automatische updates hebt geselecteerd, hoef je je geen zorgen meer te maken over updates. Windows zal ze gewoon op de achtergrond installeren en u vragen om uw computer opnieuw op te starten indien nodig. Hoewel er momenten kunnen zijn dat u dat proces wilt versnellen met een handmatige controle, bijvoorbeeld wanneer een kritieke update-patch wordt uitgebracht.