Skip to content

USB-type B

24 de juni de 2021
usb type b connector 2626033 7fcd72b42dcc4b77b0823f35cc5d13ac

USB Type B-connectoren, officieel aangeduid als Standaard-B connectoren, zijn vierkant van vorm met een lichte afronding of een groot vierkant uitsteeksel aan de bovenkant, afhankelijk van de USB-versie. USB Type-B-connectoren worden ondersteund in elke USB-versie, inclusief USB 3.0, USB 2.0 en USB 1.1. Het tweede type “B” connector, genaamd Aangedreven-B, bestaat ook, maar alleen in USB 3.0. USB 3.0 Type B-connectoren hebben vaak de kleur blauw, terwijl USB 2.0 Type B- en USB 1.1 Type B-connectoren vaak zwart zijn. Dit is niet altijd het geval, omdat USB Type B-connectoren en -kabels in elke gewenste kleur kunnen worden geleverd. Een mannelijke USB Type B-connector heet a plug terwijl een vrouwelijke connector ofwel a . wordt genoemd vergaarbak of haven.

Gebruik van USB Type B

USB Type B-aansluitingen worden het meest gezien op grotere computerapparaten zoals printers en scanners. Soms vindt u USB Type B-poorten ook op externe opslagapparaten zoals optische stations, diskettestations en harde-schijfbehuizingen. USB Type B-stekkers bevinden zich meestal aan het ene uiteinde van een USB A/B-kabel. De USB Type B-stekker past in de USB Type B-aansluiting op de printer of een ander apparaat, terwijl de USB Type A-stekker past in de USB Type A-aansluiting op het hostapparaat, zoals een computer. 1:49

Wat is USB 3.0?

USB Type B-compatibiliteit

De USB Type B-connectoren in USB 2.0 en USB 1.1 zijn identiek, wat betekent dat de USB Type B-stekker van de ene USB-versie in de USB Type B-aansluiting van zowel de eigen USB-versie als de andere USB-versie past. USB 3.0 Type B-connectoren hebben een andere vorm dan de vorige en daarom passen de stekkers niet in eerdere stopcontacten. De nieuwe USB 3.0 Type B-vormfactor is echter zo ontworpen dat eerdere USB Type B-stekkers van USB 2.0 en USB 1.1 passen in USB 3.0 Type B-aansluitingen. Met andere woorden, USB 1.1- en 2.0 Type B-stekkers zijn fysiek compatibel met USB 3.0 Type B-stekkers, maar USB 3.0 Type B-stekkers zijn niet compatibel met USB 1.1- of USB 2.0 Type B-stekkers. De reden voor de verandering is dat USB 3.0 Type B-connectoren negen pinnen hebben, een aantal meer dan de vier pinnen die werden gevonden in eerdere USB Type B-connectoren, om de snellere USB 3.0-gegevensoverdrachtsnelheid mogelijk te maken. Die pinnen moesten ergens heen, dus de vorm van Type B moest iets worden aangepast. Er zijn eigenlijk twee USB 3.0 Type B-connectoren, USB 3.0 Standard-B en USB 3.0 Powered-B. De stekkers en contactdozen zijn identiek van vorm en volgen de fysieke compatibiliteitsregels die al zijn beschreven, maar USB 3.0 Powered-B-connectoren hebben twee extra pinnen om stroom te leveren, voor een totaal van elf pinnen. Zie onze USB Physical Compatibility Chart voor een grafische weergave van fysieke compatibiliteit, wat zou moeten helpen. Het enkele feit dat een Type B-connector van de ene USB-versie in de Type B-connector van een andere USB-versie past, zegt niets over snelheid of functionaliteit. FAQ

  • Zijn er USB Type B naar USB Type B kabels?

    Nee, behalve extenders is USB Type B bijna altijd gekoppeld aan een andere USB-connector, meestal USB Type A.

  • Is USB Type B de beste USB-standaard?

    Nee. Veel verschillende apparaten gebruiken verschillende USB-connectoren op basis van connectorgrootte en omkeerbaarheid, in tegenstelling tot snelheid.

  • Waarom is USB Type B niet zo gewoon als andere typen?

    Grootte, meestal. De Type B-connector is groot in vergelijking met bijvoorbeeld USB Type C die je tegenwoordig vaker op apparaten zult zien.