Skip to content

Uw internetverbinding delen op Windows Vista

13 de juli de 2021
late night bird 844062794 5b56139c4cedfd0037158f59

Als u die ene internetverbinding met meerdere apparaten moet delen, kunt u de ingebouwde functie Internet-verbinding delen in Windows Vista gebruiken om ook andere computers of mobiele apparaten online te laten gaan. In wezen kunt u van uw computer een draadloze hotspot (of bekabelde router) maken voor andere apparaten in de buurt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows Vista.

Een internetverbinding delen op Windows Vista

U hebt een Windows Vista-computer nodig die is verbonden met internet en een andere netwerkadapter, clientcomputers met TCP-IP en een internetverbinding, een netwerkadapter voor elke computer en een modem voor het hele netwerk. Hier leest u hoe u verbinding kunt maken.

  1. Meld u als beheerder aan op de Windows-hostcomputer (degene die is verbonden met internet).

  2. Ga naar Netwerkverbindingen in uw Configuratiescherm door naar . te gaan Begin > Controlepaneel > Netwerk en internet > Netwerkcentrum en selecteer vervolgens Netwerkverbindingen beheren.

  3. Klik met de rechtermuisknop op de internetverbinding die u wilt delen (bijv. Local Area Connection), selecteer Eigendommen, en kies de Delen tabblad. Het tabblad Delen wordt alleen weergegeven als u twee soorten netwerkverbindingen hebt: een voor uw internetverbinding en een andere waarmee de clientcomputers verbinding kunnen maken, zoals een draadloze adapter.

    Schermafbeelding van delen van internetverbinding

  4. Selecteer de Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer selectievakje. Selecteer OK om de wijzigingen toe te passen en het dialoogvenster te sluiten.

Als u wilt dat andere netwerkgebruikers de internetverbinding kunnen beheren of uitschakelen, selecteert u die optie. Het is handig voor inbelnetwerkverbindingen; anders is het waarschijnlijk het beste om uitgeschakeld te blijven. U kunt optioneel ook andere netwerkgebruikers toestaan ​​om services te gebruiken die op uw netwerk worden uitgevoerd, zoals een mail- of webserver, onder de Instellingen keuze. Zodra ICS is ingeschakeld, kunt u een ad-hoc draadloos netwerk opzetten of nieuwere Wi-Fi Direct-technologie gebruiken, zodat de andere apparaten rechtstreeks verbinding kunnen maken met uw hostcomputer voor internettoegang. Clients die verbinding maken met de hostcomputer moeten hun netwerkadapters zo hebben ingesteld dat ze hun IP-adres automatisch krijgen (kijk in de eigenschappen van de netwerkadapter, onder TCP/IPv4 of TCP/IPv6 en klik op Automatisch een IP-adres verkrijgen). Als u een VPN-verbinding maakt van uw hostcomputer naar een bedrijfsnetwerk, hebben alle computers in uw lokale netwerk toegang tot het bedrijfsnetwerk als u ICS gebruikt. Als u uw internetverbinding deelt via een ad-hocnetwerk, wordt ICS uitgeschakeld als u de verbinding met het ad-hocnetwerk verbreekt, een nieuw ad-hocnetwerk maakt of zich afmeldt bij de hostcomputer.