Skip to content

Verborgen geheimen voor het aanpassen van uw Pandora-stations

19 de juli de 2021
iStock 523635341 Pandora 589a32945f9b5874eeaafe72

Na het gebruik van de basisfuncties en hulpmiddelen van Pandora voor het maken van afspeellijsten, kan het zijn dat u niet helemaal tevreden bent met de resultaten. Wanneer je naar muziek luistert op Pandora, heb je misschien het gevoel dat de selecties niet de juiste mix bieden voor je interesses. Misschien merk je dat je te vaak op Thumbs Down drukt of nummers wilt overslaan. Het aantal keren dat je nummers kunt overslaan, is beperkt, tenzij je Pandora Plus hebt. Het kan ook zijn dat je je verveelt met het station en dezelfde nummers hoort. Houd er rekening mee dat Pandora alle kwaliteiten van dat eerste seed-nummer gebruikt – het nummer of de artiest die je hebt gebruikt om het station te maken – maar niet elke kwaliteit overeenkomt met elk nummer dat het speelt. Muziek is uniek en maar weinig nummers hebben exact dezelfde kwaliteiten – of, in de termen van Pandora, hetzelfde DNA. Misschien speelt Pandora muziek die je niet leuk vindt, omdat het niet overeenkomt met de kwaliteiten die je leuk vindt van het eerste nummer. Of misschien vind je het station leuk, maar wil je het een beetje mixen door wat nummers met een sneller tempo toe te voegen, of door een countrynummer of een oudje toe te voegen dat mogelijk andere kwaliteitsparameters heeft.

Hoe u uw station verder kunt afstemmen door tools te combineren Combi

Als u vastbesloten bent om uw station te verfijnen, kunt u het na verloop van tijd precies krijgen zoals u het wilt. U moet consistent en toegewijd zijn aan het vinden van de juiste mix van variabelen om precies te krijgen wat u wilt.

  • Gebruik Thumbs Down vaak. Als een nummer niet bij dat station past, geef het dan een duim omlaag. Toon geen genade. Het kan moeilijk zijn om een ​​nummer omlaag te duimen dat je leuk vindt maar dat niet past, maar wees moedig; je hebt een doel. Duim omlaag heeft geen invloed op het nummer dat op uw andere stations wordt weergegeven. Na verloop van tijd zal Pandora eigenschappen elimineren die u niet belangrijk vindt.
  • Gebruik af en toe een duim omhoog. Hiermee versterk je de nummers die bij het station passen.
  • Meerdere stations maken. Terwijl u naar uw station luistert, vindt u misschien een nummer dat meer aansluit bij de sfeer die u wilt creëren. Gebruik dat nummer om een ​​nieuwe zender te maken. Op een mediastreamer of een ander compatibel apparaat kunt u klikken op “station maken” en de naam van het nummer typen.

Probeer een aantal stations te maken met vergelijkbare nummers en gebruik vervolgens de Thumbs Down-strategie om de stations te verfijnen. Zodra u het perfecte station hebt gemaakt, verwijdert u de andere teststations. Als geen van die nummers werkt, denk dan aan de kwaliteiten die je in het station wilt. Misschien is een nummer waar je niet van houdt een betere match en zou het de zender kunnen maken. Wanneer u teststations maakt, wilt u ze misschien samen groeperen. Hernoem de zenders met een letter en nummer om ze bij elkaar te houden in de zenderlijst — “A01”, “A02”, “A03”, enzovoort.

Hoe krijg je meer variatie

Omgekeerd is het mogelijk om een ​​station te creëren met een grotere verscheidenheid aan liedjes en stemmingen.

  • Voeg meer seed-nummers of seed-artiesten toe. Je kunt de “add variance”-knop op je computer gebruiken of je kunt nummers toevoegen aan de stationspagina.
  • Wees genereus met het gebruik van Thumbs Up. Hoe meer muziek je leuk vindt, hoe meer kwaliteiten er worden gebruikt bij de selectie van nummers voor dat station, waardoor er meer variatie ontstaat.
  • Gebruik “Ik ben moe van dit nummer.” Deze optie is aanwezig op de meeste netwerkmediaspelers en netwerkapparaten. Klik op deze optie in plaats van de Thumbs Down te gebruiken, waardoor de soorten muziek die worden afgespeeld, worden beperkt.

Pandora-pictogram met drie stippen, ik ben moe van deze track-knop en "Oké, we zetten het even op de plank" bevestigingsbericht

Het komt neer op

Hoe meer toegewijd u bent, hoe meer u uw ideale station zult creëren. Muziek is persoonlijk. Personaliseer je muziek. Als je het eenmaal onder de knie hebt en profiteert van de programmeer- en instellingsopties van Pandora, ben je goed op weg om je persoonlijke luisterervaring naar muziek te regelen.